Românii ar putea primi vouchere pentru compensarea facturilor la energie. Anunțul a fost făcut de Ministrul Energiei

Ministerul Energiei a anunțat că o anumită categorie de români ar putea beneficia de vouchere pentru compensarea facturilor la energie.

Author: Ana-Maria Costea joi 29 septembrie 2022 , 11:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în cadrul unui post de televiziune că unele persoane ar putea primi vouchere pentru compensarea facturilor la energie.

Citeste si: În România se dau 200 de lei pentru schimbarea becurilor. Ce au transmis autoritățile

Cine va beneficia de voucherele pentru compensarea facturilor la energie

Virgil Popescu a pus la dispoziție ideea acordării unor vouchere pentru compensarea facturilor la electricitate, beneficiarii fiind persoanele bolnave și care au dispozitive medicale ce consumă cantități semnificative de energie, dar și pentru persoanele cu mai mulți copii.

”Soluţia de declaraţie (n.r. pe proprie răspundere) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”,

a anunțat Virgil Popescu.

El a susținut că, dacă ar fi existat ”o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului lucrurile ar fi fost mult mai simple. 

”Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”, a adăugat ministrul.

Citeste si: VIDEO- Ministrul Energiei a dezvăluit cum vor plăti românii facturile în următoarea perioadă

Ce spune Ministrul Energiei despre plata facturilor

"Ordonanța 119 a intrat în dezbatere parlamentară. Ieri au fost votate anumite modificări la  Senat, urmând ca ulterior, probabil începând cu săptămâna viitoare ordonanța să intre la Camera Deputaților, care este și cameră decizională. Oamenii trebuie să știe că pe perioada de aplicare a ordonanței vor fi regularizări, vom folosi consumul lunii curente și dacă nu dăm indexul, evident, vor fi estimări la un moment dat şi regularizări. Ordonanța în vigoare presupune calculul în funcție de media consumului de anul trecut dar presupune și o recalculare vizavi de consumul curent, adică de consumul lunii", a declarat Ministrul Energiei pentru Antena3.

Citeste si: Măsurile luate de companii pentru a reduce consumul la energie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si