Romanii au ajuns cei mai saraci cetateni din UE. Salariul mediu net din Romania este de cinci ori mai mic decat cel din Germania

Salariul mediu net din Romania este de circa doua ori mai mic decat in Cehia si Polonia si de cinci ori mai mic decat in Germania, in schimb raportul intre pretul alimentelor este mult mai mic.

luni 12 septembrie 2016 , 15:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acum, salariul mediu pe economie este de circa 440 de euro, al doilea cel mai mic din UE dupa Bulgaria. Astfel, acelasi cos de consum costa 15,43 euro in Romania, circa 15 euro in Polonia si 19 euro in Cehia. In Germania, cea mai puternica economie europeana, cosul ajunge la putin sub 25 de euro, deci cu 63% mai scump decat in Romania, potrivit calculelor ZF facute pe baza datelor numbeo.com, un website care aduna informatii privind preturile din cele mai importante tari din lume.

Puterea de cumparare scazuta face ca aproape o treime din cheltuielile unei gospodarii din Romania sa fie reprezentate de alimente si bauturile nonalcoolice. Dupa aceasta pondere Romania se situeaza pe primul loc in Europa, arata datele biroului european de statistica Eurostat, ceea ce inseamna ca suntem cei mai saraci europeni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si