Romanii nici nu vor sa auda de asigurarile de viata, insa acestea pot fi o salvare din punct de vedere economic! Afla totul din rubrica Cat te Costa!

Ocupam ultimul loc din Europa cand vine vorba de educatia financiara. Iar asta se reflecta in modul haotic prin care cheltuim si ne imprumutam. Romanii nu au cunostinte financiare de baza. Spre exemplu, prea putini stiu ca o asigurare de viata poate fi si un instrument de economisire.

G. S., marți 08 mai 2018 , 19:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asigurarea de viata e un subiect tabu pentru multi romani. Noi alocam, in medie, 18 euro pe an pentru astfel de produse de asigurare. Media in Uniunea Europeana este de 1300.
Explicatia e simpla, cred specialistii: educatia financiara este inexistenta in Romania.

Doar unul din cinci adulti din tara noastra intelege concepte economice de baza.  Doar 4 din 10 romani au un cont curent si foarte putini economisesc pentru batranete, ne arata un studiu recent. Uite-asa, facem greseli costisitoare!

Instrumentele de economisire nu se refera doar la depozitele bancare sau actiunile de la bursa. Un astfel de rol il poate juca si polita de asigurare de viata.
Sa luam exemplul unei persoane care plateste 190 de lei lunar, timp de 35 de ani, la o polita de asigurare cu o componenta de economisire. In caz de deces, familia va primi un ajutor de 290 de mii de lei. Daca asiguratul supravetuieste, dupa varsta de pensionare va incasa personal 97 de mii de lei. Adica aproximativ 800 de lei, lunar, timp de 10 ani.

Sau chiar pe mai mult timp. Spre exemplu, daca ne gandim la pensie, atunci ideal ar fi sa obtinem cam 70 la suta din valoarea ultimului salariu net.
Deci, pensia privata si cea de stat inlocuiesc 52 de procente din ultimul castig. Pentru a ajunge la nivelul recomandat de 70 la suta e nevoie de alte instrumente financiare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si