Romanii, obligati de Fisc sa-si plateasca datoriile din ultimii 5 ani! Cand e termenul limita?

Fiscul va centraliza pana in octombrie ce datorii au strans romanii in ultimii cinci ani, urmand ca toti sa primeasca decizii de impunere pana la data de 15 noiembrie, iar termenul limita de plata sa fie martie 2019, a declarat luni ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

G. S., luni 17 septembrie 2018 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Octombrie este termenul pana la care colegii mei vor centraliza toate informatiile. Vom pune martie 2019 termenul de plata, ca si cei care sunt pe anul asta cu veniturile estimate pe 2018. Dar daca respectivii contribuabili platesc pana la final de decembrie, atunci vom propune un discount zic eu substantial, nu 5%, minim 10%, categoric. Pentru ca acolo statul nu a avut acel rol activ, el nu a informat contribuabilul cand trebuia sa il informeze.

Si acum daca tot vii cu o astfel de centralizare, ca sa ai un moment T0, trebuie sa vii si cu un stimul consistent, pentru ca oamenii sa isi plateasca. Daca nu, platesc in 2019, in martie. Decizii de impunere pe ultimii cinci ani. Din 2013 pana in prezent, efectiv.  Imi doresc ca 2019 sa fie anul in care efectiv curatam, stabilim, clarificam, ca de la 1 ianuarie sa incepem curat, sa nu stea contribuabilul sa se gandeasca oare ce a avut de plata. Un alt discount daca platesc pana in martie anul viitor, ca si asta poate sa fie o varianta. Octombrie este termenul de centralizare. Pana la 15 noiembrie este termenul pana la care oamenii sa fie informati", a declarat Eugen Teodorovici.

 

 

Sursa: Adevarul

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si