VIDEO: Românii pot depune cereri pentru ajutoare de încălzire. Cine beneficiază de această compensare?

Oamenii care au nevoie de ajutoare pentru încălzire pot depune de azi, 3 octombrie, cererile pe baza cărora vor beneficia de compensare.

Author: Diana Puiu luni 03 octombrie 2022 , 16:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ajutoarele pentru încălzire în sezonul 2022-2023 se acordă în cadrul a patru surse de încălzire: energie electrică, energie termică, gaze naturale și alte surse de încălzire(lemne, combustibili solizi sau petrolieri).

Citeste si: Europa se confruntă cu un "risc fără precedent" în această iarnă

Cei care solicită ajutor trebuie să aibă venituri maxime de 1.386/ membru de familie și de 2.053 lei/ persoană singură.

Valorile maxime acordate sunt:250 lei (gaze naturale), 500 lei (energie electrică) şi 320 lei (alte surse de încălzire).

„Ajutorul pentru încălzire se va acorda pentru sursa principală utilizată (ex: energie termică, gaz metan, energie electrică, combustibili solizi sau gazoşi), iar suplimentele de energie se vor acorda pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părţi din cheltuielile cu iluminatul locuinţei, susţinerea facilităţilor de gătit şi asigurarea apei calde în locuinţă, asigurarea continuităţii în alimentare a echipamentelor electrice de care depinde viaţa persoanelor, din motive de sănătate, şi utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun utilizarea de energie”,

se arată într-o informare a Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), instituţie prin intermediul căreia Primăria oferă ajutoarele de încălzire.

Citeste si: Șeful PSD, noi informații despre plafonarea prețurilor la energie. "Puține țări și-au permis asta în Europa"

„În cazul în care familia sau persoana singură are în proprietate, închiriere, comodat ori altă formă de deţinere a unor bunuri care duc la excluderea acordării ajutorului social, ajutorul pentru încălzirea locuinţei nu se acordă. Dacă însă bunul existent este dat în folosinţă unei alte persoane, în cerere se vor trece veniturile obţinute ca urmare a valorificării acestor bunuri şi se va putea beneficia de ajutorul pentru încălzire şi stimulentele pentru energie”, a mai arătat DAS.

Citeste si: Lovitură pentru un mare lanț de supermaketuri din România: Zeci de magazine amendate. 14 au fost închise temporar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si