Romanii prind gustul condimentelor exotice. Tot mai multi romani prefera mancarea indiana sau turceasca!

Aromele indiene sau turcesti i-au cucerit deja pe cei mai multi, iar restaurantele incearca sa tina pasul cu dorintele clientilor. Si in piete magazinele cu condimente sunt pline ochi.

C.I.P., vineri 12 aprilie 2019 , 17:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest restaurant cu specific indian din Capitala pare ca i-a cucerit deja pe romani.  Unul dintre produsele care se afla in topul preferintelor este "kashmiri", un sos de rosii foarte picant cu pulpa de miel.

Citeste si: 33 de mii de locuri de munca au fost puse astazi la bataie in toata tara, dar somerii din Romania nu prea s-au ingramadit sa le accepte

Bucatarii se intrec in combinatii cat mai aromate.

Si in acest local cu specific turcesc primeaza preparatele iuti. "Cer sa fie chiar foarte picante. Cel mai mult folosim si ardeiul iute si boia de ardei iute. Avem clientii care tot timpul vor ceva iute", spune proprietara unui restaurant.

Piata de condimente s-a dublat in ultimul deceniu in Romania. Aducem mirodenii din toate colturile lumii, de la Vietnam si Turcia, pana la India, iar romanii nu ezita sa plece acasa cu pungile pline.

Citeste si: Un strain a ajuns sa stranga gunoaiele lasate de turisti la Bran! Ce mesaj are Charlie Ottley pentru romani

Pe langa gustul senzational, condimentele picante aduc beneficii si pentru sanatate.

Ardeiul iute scade nivelul de colesterol rau din sange, in timp ce substanta din celebrul turmeric poate combate cancerul. In plus, condimentele picante pot stimula cresterea serotoninei, hormonul responsabil cu buna dispozitie 

Specialistii ne avertizeaza, insa.

Trebuie sa fim foarte atenti la cantitatea de condimente pe care o mancam.

Citeste si: Ioana este primul copil nascut in urma programului de fertilizare in vitro initiat de Gabriela Firea!

"Au efect antioxidant, antiinflamator, acesti fitonutrienti sunt foarte pretiosi pentru noi, ne pot ajuta, dar in doze mari, ca orice lucru care face bine, atunci cand e in doze mari poate sa faca si rau", spune si Cristi Margarit.

Atunci cand incercati preparate picante evitati mancarea de tip fast-food, spun nutritionistii! Gustul iute este dat, de fapt, de numerosi potentiatori de aroma, aditivi alimentari, coloranti si conservanti


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
NU se mai iese din case după ora 22:00? Ce reguli vor trebui să respecte românii... NU se mai iese din case după ora 22:00? Ce reguli vor trebui să respecte românii începând de MIERCURI
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
SRI angajează! Iată ce posturi pot fi ocupate și ce condiții trebuie să îndeplinești SRI angajează! Iată ce posturi pot fi ocupate și ce condiții trebuie să îndeplinești
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si