„Majoritatea locurilor la acest momentu sunt ocupate chiar şi pentru centrele unde avem vaccin de la AstraZeneca. În ultimele 24 de ore au fost aproximativ 7.100 de anulări însă în acelaşi timp au fost peste 42.000 de persoane care s-au programat. Este un lucru foarte bun, o să mă întrebaţi, dar cei 7.000 i-aţi pierdut? Există o neîncredere în acest tip de vaccin şi pentru acest lucru avem destul de mult de muncă pentru a recâştiga încrederea”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, duminică, la Digi 24.El a menţionat că la un moment dat au fost peste 80.000 de programări anulate, dar aceste locuri au fost ocupate între timp. Gheorghiţă a mai transmis că aceste persoane au considerat că probabil nu este momentul să se vaccineze având în vedere situaţia analizată la nivel european în privinţa vaccinului de la AstraZeneca.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Empatizez întru totul cu fiecare persoană care este îngrijorată”

Ce a transmis Valeriu Gheorghiță

românii renunță la vaccinarea cu astrazeneca
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]


„Sunt persoane care vor să se vaccineze, fie au considerat că nu este momentul dat fiind faptul că a fost această problemă analizată la nivel central european de siguranţă, acel semnal de apariţie a trombozelor şi cazurile de evenimente trombo-embolice. Avem un raport al Agenţiei Europene a Medicamentului care confirmă siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin şi avem o recomandare clară de a continua vaccinare”,
a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Medicul Valeriul Gheorghiță a explicat de ce există mai multe reacții adverse la vaccinul AstraZeneca

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Întrebat ce impact a avut această neîncredere, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „Nu că au fost locuri anulate m-ar îngrijora, ci cred că a crescut neîncrederea faţă de toate vaccinurile, nu doar de cel de la AstraZeneca. Oamenii şi-au pus întrebarea se ridică această suspiciune faţă de AstraZeneca oare celelalte au o problemă şi ele?(...) E unul din cele mai grele momente ale campaniei de vaccinare pentru că oamenii au nevoie de răspunsuri, sunt preocupaţi”.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre al treilea val al pandemiei. Noua tulpină Covid-19 face ravagii

El a precizat că acele probleme legate de tromboze au apărut între patru şi 14 zile de la vaccinare, iar din cele 13 cazuri analizate vârstele erau între 20 şi 50 de ani. Gheorghiţă a menţionat că este vorba de două, trei sau patru cazuri la un milion de persoane.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, prima reacție în cazul profesoarei din Oradea, care a murit la trei zile de la rapel: ”Am aflat în cursul zilei de astăzi din presă”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si