Cele mai folosite rețele de socializare România. Românii au început să placă din ce în ce mai mult partea de Social Media, fie că o fac din pasiune sau este doar o modalitate prin care își pot mări veniturile. Iată care sunt c ele mai utilizate rețele de socializare din România!

rețele de socializare

Rețele de socializare în România.

[Sursa foto: istockphoto.com]

Ce este, de fapt, o rețea de socializare

Există mai multe explicații pentru ceea ce înseamnă o rețea de socializare, dar iată o definiție simplă! O rețea de socializare este un instrument de comunicare pe internet care permite oamenilor să interacționeze între ei prin intermediul schimbului de informații și imagini foto sau video.

Citeste si: Un rus s-a predat cu tot cu tanc și a negociat prin SMS cu armata ucraineană

Termenul „social” face referire la interacțiunea cu alte persoane cu ajutorul schimbului de informații între două sau mai multe persoane.

rețele de socializare

Topul rețelelor de socializare în România.

[Sursa foto: istockphoto.com]

Termenul „media” reprezintă un instrument de comunicare, cum ar fi Internetul (televizorul, radioul și ziarele sunt exemple de forme tradiționale din mass-media).

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Carecteristicile rețelelor sociale:

  • Conturi personale de utilizator
  • Pagini de profil
  • Prieteni, urmăritori, grupuri, hashtag-uri 
  • Fluxuri de noutăți
  • Personalizare
  • Notificări
  • Actualizarea, salvarea sau postarea informațiilor
  • Aprecieri, comentarii și distribuiri
  • Posbilitatea de evaluare, clasare sau votare.

Care sunt cele mai folosite rețele de socializare în România

TikTok a depășit deja aplicația Instagram în ceea ce privește numărul de utilizatori în România și se află pe locul trei. Peste 5,4 milioane de utilizatori români sunt pe TikTok, iar pe Instagram aproximativ 5 milioane de utilizatori.

TikTok a înregistrat peste 2 miliarde de descărcări, cu o tendință în creștere.

Citeste si: Cele mai tari meme-uri cu Vladimir Putin. Internauții sunt din ce în ce mai creativi

Cu toate acestea primul loc este ocupat de Facebook care înregistrează mai mult de 12,04 milioane de utilizatori activi lunar pe teritoriul României. Românii dau cele mai multe aprecieri pe Facebook, medie de 18 ori pe lună, iar media globală este de 11 like-uri.

Pe locul doi în clasament este YouTube cu 12 milioane de utilizatori activi care se luptă pentru prima poziție cu gigantul Facebook.

rețele de socializare

Ce rețele de socializare prefără românii pentru a interacționa cu cei din jur?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Depășit de TikTok, Instagramul ajunge pe locul patru cu peste 5 milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Pe poziția 5 se află LinkedIn cu peste 3 milioane de utilizatori lunar. Snapchat ajunge pe locul 6 cu 2,3 milioane de utilizatori. 

Pe locurile 7 și 8 se clasează Printerest- 1,3 milioane de utilizatori și Twitter cu aproximativ 670 de mii de utilizatori activi în fiecare lună.

Citeste si: O prezentatoare a unui post internațional a izbucnit în plâns în direct. Jurnalista intervieva un ucrainean care şi-a pierdut familia în război

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si