Romii de la Berevoeşti, arestati in dosarul de trafic de persoane, primeau ajutoare sociale. Erau scutiţi de munca în folosul comunităţii după ce aduceau adeverinţe medicale

Romii de la Berevoeşti care primeau ajutoare sociale erau scutiţi de munca pe care ar fi trebuit să o presteze, după ce prezentau adeverinţe medicale. Corpul de control al prefectului judeţului Argeş a descoperit peste 40 de adeverinţe medicale eliberate de un medic ORL de la Spitalul Municipal Câmpulung, în unele situaţii ambii soţi având acelaşi diagnostic.

marți 26 iulie 2016 , 15:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit concluziilor preliminare ale verificărilor făcute la Primăria Berevoeşti de Corpul de Control al Prefectului de Argeş, prezentate marţi, într-o conferinţă de presă, unii dintre romii arestaţi în dosarul de trafic de persoane, care primeau ajutor social din partea Primăriei, erau scutiţi de munca în folosul comunităţi pe care ar fi trebuit să o presteze, după ce prezentau adeverinţe medicale.

Astfel, conform datelor furnizate de către prefectul Cristian Soare, dintre cele 38 de persoane arestate în acest dosar 14 sunt beneficiari de ajutoare sociale, în unele cazuri fiind vorba despre soţ şi soţie.

Prefectul a afirmat că în urma verificării dosarelor s-a constatat că acestea erau întocmite ”necorespunzător”, iar în cele mai multe dintre cazuri beneficiarii primeau banii, dar fără a presta munca în folosul comunităţii.

”În majoritatea cazurilor, titularii dosarelor de ajutor social erau scutiţi temporar de munca în folosul comunităţii prezentând adeverinţe  medicale. Au fost identificate peste 40 de astfel de adeverinţe medicale eliberate de un medic specialist ORL de la Spitalul Municipal din Câmpulung, existând situaţii în care ambii soţi au beneficiat de adeverinţe medicale eliberate în aceeaşi zi, cu aproximativ acelaşi diagnostic”, a afirmat prefectul Cristian Soare.

Acesta a precizat că va sesiza Casa de Asigurări de Sănătate Argeş şi Colegiul Medicilor cu privire la situaţia descoperită la Berevoeşti.

În urma deficienţelor din dosarele de acordare a ajutoarelor sociale, reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş au dat sancţiuni în valoare totală de 17.000 de lei. Astfel, primarul Florin Proca a primit trei sancţiuni în valoare totală de 75.000 de lei, secretarul localităţii a fost amendat tot cu 75.000 de lei, în timp ce asistentul social din cadrul Primăriei Berevoeşti a primit două amenzi a câte 1.000 de lei fiecare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si