- Sa traiasca Obama, presedintele Americii! Sa traiasa! Numarul unu! Am plecat! Venim la dumneavoastra, domnule presedinte!

 

- As vrea sa mergem sa-mi schimb si eu toalele, sa-mi schimb si eu toate astea. Aerul, clima.

 

Romii din Timisoara sunt pe picior de plecare. Deja se gandesc cui sa vanda caii din grajd, cum sa-si faca bagajele mai repede si sa puna lacatul pe palate.

Destinatia, Statele Unite, unde vor sa-si traiasca visul american.

Codrut, vicepresedinte Partida Romilor Timis: Tara viselor care se implinesc, am dori toti cetatenii de etnie roma, cam 80%- 90%, ar dori sa mearga in America.

 

Sa nu-ndraznesti sa le mai amintesti romilor de la vie en rose de la poalele Eiffelului, unde-au facut bani frumosi din cersit, ca-ti si stramba din nas! Mai nou, repatriatii s-au reprofilat. Lasati la vatra de francezi, nu mai vor sa fie zgarie branza printre ai nostri, ci oameni cu dare de mana, printre zgarie nori.

 

- In Spania, Germania, Franta? Sunt gata, terminate toate. Nu mai merge nimic. Imigranti, vai si amar acolo. Nu se mai castiga? Nu se mai castiga. Toate tarile sunt egale cu Romania.

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

-A vazut ce frumos e acolo cu zgaraie-nori. Du-te, ce misto! Iti place? Sa muncesti acolo for money. Good for money.

N-or avea ei carte, dar cand vine vorba de numarat bani, le merge mintea brici. Asezati in jurul biroului oval instalat in crasma, despica firu-n patru.

 

-Aici este saracie. Normal ca as pleca in America.

Am auzit ca acolo este de lucru, se plateste foarte bine. Numai pe noi ne opreste si lasa mai repede ungurii ca noi. Nu stiu de ce!

 

Cel mai nou subiect de discutie: azilul politic in Statele Unite. Nu inteleg ei exact ce presupune procedura, dar sunt convinsi de rezultat: in tara tuturor posibilitatilor e trai pe vatrai.

 

- Se da in America azil politic, tot ce vrei. In Franta, Germania, Spania toti sunt imigranti.

-Am avut un verisor care a plecat. In Mexic s-a dus si prin desert, nu stiu pe unde s-a dus, s-a dus. Era sa moara acolo, dar tot a ajuns.

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Lica Mondialul este membru de vaza in comnitatea roma din Timisoara. Timp de 13 a trait in Spania, asa ca are dubla cetatenie. De cand a aflat ca nu are nevoie de viza, s-a hotarat sa plece glont in New York.

 

Lica Mondialu': Am un verisor care a plecat in America. Mi-a zis ca tare bine merge acolo.

 

Romii se plang ca europenii nu mai sunt la fel de milosi ca in trecut. Asa ca, decat sa crape de foame cu mana-ntinsa pe batranul continent, mai bine trec oceanul. Si inot daca trebuie!

 

-Vand, imi repar aici casa. O vand si plec dincolo, sa am bani de avion. Va mutati in zgarie nori? Da, chiar la ultimul etaj, sus. Sa aveti priveliste. Da.

 

Intreaga isterie din sanul comunitatii a izbucnit dupa ce autoritatile americane, citate de agentia de stiri Bloomberg, a confirmat ca numarul romanilor care cer azil politic in SUA a crescut de aproape cinci ori intr-un singur an. De la 400 de oameni, anul trecut, la 1800, acum. Din datele oficiale reiese ca grupurile nomade de romi aleg sa traverseze Atlanicul pentru ca nu se mai simt tolerate in Europa.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si