George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne poartă pașii, de data aceasta prin ținutul Silvaniei, la Șimleu. Aici descoperim istoria comunității evreiești, dar și poveștile celui mai iubit rege al Poloniei, născut chiar la poalele Măgurii. Ne bucurăm apoi, prin intermediul emisiunii, și de ospitalitatea ardelenilor, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din Sălaj.

roventura 22 mai 2021
Roventura de la ora 15.00.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura 22 mai 2021
Emisiune Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Despre riscurile obezitatii, la "Apel la consilier"

roventura 22 mai 2021
Bunătăți la Roventura.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Șimleu Silvaniei are o atracție magică pentru cei care au trăit aici și-au apucat să-l cunoască. Roventurienii vor să deslușească și ei măcar o parte din tainele micului oraș transilvănean și ajung la unul dintre cele mai interesante puncte, Muzeul Holocaustului.

roventura 22 mai 2021
Peisaje inedite la Roventura.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Emisiuni de poveste doar la Kanal D

Mulți vor să vadă de unde au plecat părinții și bunicii lor. Turismul de rădăcini, cum mai este cunoscut, naște în sufletele vizitatorilor fostei sinagogi trăiri din cele mai intense.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

roventura 22 mai 2021
Sâmbătă de la ora 15.00.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura 22 mai 2021
Prezentatorii emisiunii „Roventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”- Cerna și Băile Olănești- plaiuri de poveste

Evreii au trait dintotdeauna bine la Șimleu, erau zdravăn înrădăcinați și respectați pentru conributia adusa în comunitate. Cu toate acestea, fie și numai trecute în revistă, reperele Holocaustului te lasă fără grai.

roventura 22 mai 2021
Emisiune de neratat la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Cozmin Gușă, aseară la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, a vorbit despre umilințele îndurate în armată și pe cine a iubit, de fapt, în taină! Kanal D, pe primul loc în topul televiziunilor, la orașe

În pofida suferințelor greu de imaginat, evreii și-au găsit mereu nebănuite resurse de putere, pentru că nu și-au pierdut credința.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”- radioimpuls.ro

Comunități însemnate au fost și sunt răspândite peste tot în lume. Numai o minune a făcut ca astăzi să ne mai putem bucura, la Șimleu, de urmele prezenței evreilor pe aceste meleaguri. Arhitectura clădirii fostei sinagogi atrage încă priviri, dar cu adevărat te cucerește tot ce s-a păstrat în interiorul casei de rugăciune evreiești.

roventura 22 mai 2021
Peisaj din Ținutul Silvaniei.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Ziua se anunță în continuare una bună pentru ai noștri călători, care poposesc nu departe de Șimleu, pe pitoreasca vale a Cumpenei, care îi așteaptă cu toate bunătățile Ardealului, adunate, ca la un semn, pe masa din cadrul acesta de poveste.

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Citeste si: Săptămâna aceasta, Andreea și George, gazdele emisiunii ROventura, vă poartă pașii prin ținutul Silvaniei! La Șimleu descoperim istoria comunității evreiești dar și poveștile celui mai iubit rege al Poloniei, născut chiar la poalele Măgurii!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si