Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, pe urmele tradiției

“ROventura” călătorește, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, tocmai în Nordul județului Buzău, pe drumul tradiției uitate. George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, vă invită să descoperiți, alături de ei, comorile din Zestrea Bisoceană. Farmecul satelor tradiționale românești, dar și povestea localnicilor care exploatează sarea în cătunul Sările, toate vi se dezvăluie in editia de sambata aceasta, la Kanal D.

Georgiana Balaban, vineri 27 noiembrie 2020 , 11:08

roventura sâmbătă de la ora 15
Emisiunea Roventura doar la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Natura neatinsă și bogățiile pământului, comori pe care le întâlnești, în Ținutul Buzăului, la tot pasul, par că nu sunt mai concentrate ca aici, în nordul județului, o zonă care i-a fermecat până și pe Vlahuță și Odobescu. Călătorii noștri ajung pe un tărâm care vrăjește, parcă, pe oricine ajunge să-l calce, Bisoca.

Emisiune de senzație, doar la Kanal D

Peisaje uluitoare, cătune îmbătrânite și oameni bogați spiritual – toate acestea compun o străveche vatră românească, atât de puțin cunoscută. Păstrate cu drag, peste generații, sau proaspăt născute în atelierele tradiționale bisocene, țesăturile îți fură privirea și stârnesc uimirea. Unicitatea straielor populare contribuie la moștenirea etnografică, cu adevărat fabuloasă, a zonei. Deloc întâmpătoare pare sa fie legenda care spune că acesta ar fi locul din care ar fi plecat ciobanul Bucur, cu turma sa de mioare, spre câmpiile întinse ale Țării Românești, punând Bucureștiului de azi între hotare. Turismul culinar și experiențele locale sunt lucruri care pot ține comunitatea de la Bisoca în viață. Tot mai mulți se-ncumetă acum într-o călătorie soră cu descoperirea, pe ulițele pitorești ale satului tradițional românesc.

roventura sâmbătă de la ora 15
„Roventura” la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Emisiune de senzație la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Biosca - România , doar la Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Țărani liberi din generație în generație, bisocenii n-au fugit niciodată de muncă. Au trudit cu zâmbetul pe buze, pentru fiecare colț de pâine. Putini de cereale sau butoiașe pentru brânză, felinare… tot felul de lucruri vechi, în stare bună, sunt adunate aici să ne vorbească, parcă, despre meșteșugurile locului.

Citeste si: Se marita! Cu cine se casatoreste frumoasa si celebra romanca

Citeste si: Ce filme și seriale apar în luna octombrie 2020 pe Netflix

roventura sâmbătă de la ora 15
Peisaje de poveste la „Roventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Emisiunea „Roventura” 2020.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Locații inedite prezentate în cadrul emisiunii „Roventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Andreea și George ajung în cătunul Sările, din comuna Bisoca, locul unde vor descoperi, si ne vor impartasi, o poveste parcă încremenită în timp, demnă de basmele lui Petre Ispirescu. Bătrâna moară de aici, cu roți de piatră, macină sarea scoasă cu trudă, din pântecele muntelui.

roventura sâmbătă de la ora 15
Emisiune - Kanal D.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Sătenii din Biosca.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o călătorie memorabilă, prin intermediul „ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

roventura sâmbătă de la ora 15
Cameră tradițională românească.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Prezentatorii emisiunii „Roventura”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

roventura sâmbătă de la ora 15
Cadre minunate din Biosca.[Sursa foto: Captură KANAL D]


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
S-a rupt lantul de iubire intre Jador si Bogdan Mocanu?: "Te sparg in... S-a rupt lantul de iubire intre Jador si Bogdan Mocanu?: "Te sparg in bataie..." Mesajul cantaretului pentru Faimosul de la Survivor Romania 2021
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si