Rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena trebuie rostită pe data de 21 mai 2024, atunci când are loc această mare sărbătoare cu cruce roșie în Calendarul ortodox:

Rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

”Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”( Sursa: doxologia.ro)

biserica rugaciune

Rugăciunea către Sfinții Constantin și Elena aduce sănătate și noroc în casă

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Constantin și Elena? Spune-le ”La mulți ani”

Tradiții și obiceiuri de Sf. Constantin și Elena

În această zi sfântă, de Sf. Constantin și Elena, tradiția spune că este bine să se evite munca pe câmp, în grădină sau în vie, pentru a nu atrage pagube din partea ploilor torențiale, grindinei sau a insectelor dăunătoare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

În plus, se crede că tot ce se plantează după această zi se va usca.

Se recomandă evitarea certurilor și a conflictelor, fie că sunt membri ai familiei sau alte persoane, deoarece se crede că certurile din această zi pot aduce necazuri pe tot parcursul anului.

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este pe 21 mai.

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este pe 21 mai.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Calendar ortodox pentru iunie 2024: Principalele sărbători cu cruce roșie și cruce neagră

Se spune că a da pâine păsărilor în această zi de sărbătoare este ca și cum ai risipi sporul casei, aducând ghinion și lipsuri

Totodată, de Sf. Constantin și Elena, tradiția populară interzice distrugerea cuibului de păsări, chiar dacă acestea sunt zgomotoase, deoarece se spubne că acest lucru va aduce necazuri familiei pe tot anul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si