Rugăciunea de iertare de sine trebuie rostită de fiecare dată când simțim că suntem într-un moment de impas și lipsă de încredere în propria persoană. Această rugăciune va reda lumina și speranța în suflet.

Rugăciune pentru iertarea păcatelor

„Dumnezeul meu, cred întru Ține și mă rog Ție, întărește-mi credința! Te iubesc, sporește-mi dragostea! Mă pocăiesc, fă-mi căința să prisosească! Te slăvesc că pe întâiul meu început! Îți mulțumesc, Binefăcătorului meu cel veșnic! Te chem ca pe puternicul meu ajutor, Dumnezeul meu, binevoiește și povățuiește-mă cu înțelepciunea Ta, călăuzește-mă cu dreptatea Ta, mângâie-mă cu milostivirea Ta,

apăra-mă cu puterea Ta. Îți închin, o, Dumnezeule, gândurile, faptele, suferințele mele. Ca în viitor să mă gândesc la Tine, să grăiesc de Tine, să lucrez după voia Ta, să sufăr pentru Tine.

Citeste si: Lista de păcate pentru Spovedanie. Ce păcate trebuie mărturisite

Doamne, eu voiesc ceea ce voiești Tu. Pentru că Tu voiești să mă supun voii Tale și făgăduiesc să fac ceea ce voiești Tu. Te rog cu umilință, luminează-mi mintea, oțelește-mi voia, curățește-mi trupul și-mi sfințește sufletul! Dumnezeule preabun, ajută-mă să mă curățesc de greșalele trecute, să biruiesc ispitele viitoare și să lucrez cuvintele virtuții. Umple inimă mea de dragoste pentru bunătatea Ta, de ură pentru greșalele mele, de râvnă pentru binele aproapelui și de defăimare pentru deșertăciunile lumii.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Rugăciune puternică[Sursa foto: PixaBay]

Ce spune Biblia despre păcate

Orice acțiune, sentiment sau gând care contravine normelor lui Dumnezeu constituie păcat. De asemenea, păcatul presupune încălcarea legilor divine prin acțiuni greșite, sau nedrepte, în ochii lui Dumnezeu (1 Ioan 3:4; 5:17). Biblia vorbește și despre alt tip de păcat: acela de a nu face ceea ce știm că este corect (Iacov 4:17).

În limbile în care a fost scrisă Biblia, cuvântul „păcat” înseamnă „a rata ținta”. De exemplu, un grup de soldați din anticul Israel erau atât de pricepuți la țintitul cu praștia, încât ‘nu dădeau greș’ niciodată. Această expresie, tradusă ad literam, ar putea fi redată prin „nu păcătuiau” (Judecătorii 20:16). Prin urmare, a păcătui înseamnă a rata ținta în ce privește normele perfecte ale lui Dumnezeu.

Citeste si: Mesaje Florii. Cele mai frumoase mesaje pe care să le trimiți celor care își sărbătoresc ziua numelui

În calitate de Creator, Dumnezeu are dreptul să stabilească norme pentru oameni (Revelația 4:11). Suntem răspunzători în fața lui pentru acțiunile noastre (Romani 14:12).

Când este bine să mergi la biserica pentru spovedanie

Din fericire poți merge la Spovedanie la orice oră, din zi sau din noapte. Desigur, dacă este disponibil și preotul. Iar pentru situații de urgență, precum iminența morții, preotul va fi disponibil chiar și în miez de noapte. Altfel, în toate parohiile, preoții stau de regulă la dispoziție pentru Spovezi înainte și după Sfânta Liturghie. Consultă orarul de la afișierul parohiei sau discută direct cu preoții. Pe cât posibil, evită Spovada în timpul Liturghiei, altfel sau una sau alta riscă să aibă de suferit.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si