Rugăciune pentru Sf. Stelian 2022. Cum să te rogi pentru sănătatea copiilor

Rugăciune pentru Sf. Stelian 2022. Sfântul Stelian, ocrotitorul pruncilor și al familiei creștine, este prăznuit în fiecare an la data de 26 noiembrie.

Author: Alexandra Bercea miercuri 23 noiembrie 2022 , 18:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rugăciune pentru Sf. Stelian 2022. Iată cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești către Sfântul Stelian.

Cine a fost Sfântul Stelian?

Sfântul Stelain s-a născut în secolul al VI-lea, la Adrianopolis, în provincia Paflagonia din Asia Mică (pe teritoriul Turciei de astăzi), într-o familie foarte bogată. La vârsta potrivită, el a donat averea săracilor și s-a făcut monah, retrăgându-se în pustiu, într-o peșteră, unde primea hrană de la înger.

Citește și: Pe ce dată se sărbătorește Sfânta Muceniţă Filofteia în 2022? Tradiții și obiceiuri

Deoarece iubea foarte mult oamenii, venea printre ei pentru a-i ajuta, apoi se întorcea în chilie pentru odihnă. Pentru viața sa curată și pentru rugăciune, a primit darul tămăduirii, adică darul de a vindeca poporul de diverse boli.

Într-una din zilele în care se ducea printre oameni să îi ajute, Sfântul Stelian a pus mâna pe creştetul unui copil suferind, iar copilul s-a tămăduit imediat.

Din acel moment, sfântul a început să fie căutat de copii, tineri sau bătrâni în suferință, care s-au tămăduit prin rugăciunea acestuia.

Rugăciune pentru Sf. Stelian 2022

,,Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!''

Citește și: Rugăciunea Sfintei Mucenițe Ecaterina. E bine să o rostească femeile

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si