Rugaciunea “Tatal nostru” se modifica! Decizia e luata de biserica chiar pentru Pastele 2018! Ce vers va fi schimbat

Sefii Bisericii au decis ca rugaciunea “Tatal Nostru” sa fie modificata in acest an, mai exact chiar de Paste, pentru ca "e esential sa ne rugam impreuna"

Author: C.L. luni 05 februarie 2018 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Modificarea rugaciunii "Tatal Nostru", stabilita in conferinta episcopala elvetiana, a fost programata initial pentru inceputul lui decembrie 2017, insa a fost amanata pentru Pastele 2018, pe ideea ca este “estential sa ne rugam impreuna”.

Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica ar trebui sa adopte o traducere mai aproape de adevar a frazei “Nu ne duce pe noi in ispita” din rugaciunea “Tatal Nostru”.

“Aceasta nu este o traducere buna” – este de parere Papa Francisc, care a amintit faptul ca Biserica Catolica din Franta a decis deja sa foloseasca fraza “Nu ne lasa sa cadem in ispita” si a precizat ca traduceri asemanatoare ar trebui sa fie utilizate de crestinii din lumea intreaga.

Astfel, conform Bisericii, rugaciunea va avea modificat versul “Si nu ne duce pe noi in ispita”

cu “Si nu lasa sa intram/sa cadem in ispita ”.

Scriitorul, memorialistul si publicistul Dan Ciachir a explicat, pentru DCNews, ca aceasta problema s-a discutat si la noi. “Este o nuanta, pentru ca nu ne duce Dumnezeu in ispita. Sunt discutii si asupra versiunii romanesti, pentru ca nu ne poate ispiti Dumnezeu. Ideea este ”nu ne lasa sa ne ducem in ispita”. Nu altereaza cu nimic, ci precizeaza. Si in limba romana sunt ambiguitati, pentru ca e limba veche, care nu se mai foloseste. Este o precizie mai mare asupra acestei rugaciuni capitale, principala rugaciune a crestinilor, predata insusi de Iisus Hristos”, a afirmat Dan Ciachir.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si