Rusalii 2023.  Rusaliile mai poartă denumirea de Pogorârea Duhului Sfânt. Rusaliile reprezintă ziua în care Duhul Sfânt i-a înălțat pe Apostoli și le-a dăruit capacitatea de a-și elibera învățăturile în tot locul. 

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie!

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie!

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie!

Se spune că de Rusalii, oamenii nu au voie să muncească la câmp. Rusaliile îi pedepsesc dur pe cei care încalcă interdicția aceasta.

Ei vor primi la schimb boli, amorțeli, diverse probleme de sănătate.

De asemenea, în această zi nu este bine să vă urcați în copaci sau în alte locuri înalte, fiindcă ,,vă iau Rusaliile''. Nu este bine să plecați departe de casă. La poartă și la casă trebuie să puneți flori, frunze de tei sau nuc.

Cine se va certa de Rusalii, va fi luat de ele.

Citește și: Rusalii 2023. Ce nu este bine să faci în această zi?

De la ziua Rusaliilor, timp de nouă săptămâni, nu se mai culeg ierburi de leac.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

De asemenea, se spune că, de Rusalii, oricine se cearta e luat de iele.  

Cine va pleca în noaptea Rusaliilor la fântână, sau va dormi sub cerul liber, va cădea sub puterea Ielelor. Trebuie să evitați aceste lucruri.

Rugăciune puternică de Rusalii 2023

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie!

Rusalii 2023. Superstiții pentru marea sărbătoare din luna iunie!

"Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua

botezului nostru.

Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul soț al Chiarei Ferragni, Fedez, din nou pe mâinile doctorilor. Primele declaraţii ale rapperului: "Pentru îndepărtarea tumorii mi-au cusut organele"- radioimpuls.ro

Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

I ar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci.

Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!".

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă. Minivacanță pentru angajați și elevi! Câte zile libere vor avea la începutul lunii iunie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si