Rusia a depășit Germania și Franța la numărul de îmbolnăviri. Un nou record în 24 de ore

11.231 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus a raportat Rusia joi, un nou record zilnic. Cifra ridică totalul la 177.160 de cazuri de COVID-19.

Author: I.C. joi 07 mai 2020 , 14:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noul bilanț plasează Rusia pe locul cinci în lume la numărul de conaminări, potrivit Reuters.

Mai mult de jumătate din toate cazurile și decesele sunt în Moscova, epicentrul coronavirusului în Rusia, care joi a raportat o creștere record de 6.703 de noi cazuri.

Citeste si: Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela: „Vom prezenta public această informație, când se va lua o decizie”

Numărul oficial al deceselor în Rusia, care rămâne mult mai mic decât în alte țări, a crescut la 1.625 după ce 88 de persoane au murit peste noapte, au declarat autoritățile ruse.

Primarul Moscovei a declarat că numărul îmbolnăvirilor a crescut în capitală, deoarece autoritățile au crescut brusc testele efectuate și că situația s-a stabilizat oarecum.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 392 de cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul ajunge la 14.499

Rusia spune că aefectuat peste 4.8 milioane de teste de coronavirus.

Președintele Vladimir Putin a susținut miercuri un plan pentru a începe treptat să ridice unele restricții după 12 mai, permițând, de exemplu, anumite instalații industriale să înceapă să funcționeze.

Moscova și alte regiuni ruse sunt în a șasea săptămână de blocaj.

Locuitorilor Capitalei li s-a spus să rămână acasă, cu excepția anumitor circumstanțe, cum ar fi să plece să cumpere mâncare și medicamente. Aceștia trebuie să obțină un permis digital pentru a călători oriunde cu transportul public sau privat.

Rata relativ redusă a deceselor din Rusia a determinat unii critici ai Kremlinui să sugereze că autoritățile ar putea ascunde numărul real al focarului, nereușind să identifice în mod corect decesele prin coronavirus ca atare.

Citeste si: Raed Arafat: „Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai”

Autoritățile au respins aceste afirmații, subliniind că focarul de coronavirus din Rusia a început mult mai târziu decât în alte țări, ceea ce a permis o mai bună pregătire pentru pandemie.

Rusia se află acum pe locul cinci în lume în raport cu îmbolnăvirile, potrivit Universității John Hopkins din Statele Unite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si