Noi vești din Rusia. Țara anunţă acorduri cu alte țări în vederea producerii vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V

Fondul suveran rus a anunţat luni că a încheiat acorduri de producţie a vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V ”cu societăţi din Italia, Spania, Franţa şi Germania” în aşteptarea omologării vaccinului în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Georgiana Balaban, luni 15 martie 2021 , 14:23

rusia acorduri sputnik v
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În prezent sunt în curs alte negocieri, în vederea creşterii producţiei în UE. Asta va permite începerea aprovizionării pieţei unice europene cu Sputnik V imediat după autorizarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)”, a anunţatîntr-un comunicat conducătorul fondului, Kirill Dmitriev.

Citeste si: Studii finale ale vaccinului Novavax. Cât de eficient este acesta

Reprezentantul RDIF, care a finanţat dezvoltarea Sputnik V, nu a anunţat

numele grupuri farmaceutice europene cu care a încheiat acorduri.

La 9 martie, un prim acord de producţie a fost anunţat în Italia, cu întreprinderea intaliano-elveţiană Adienne, care urmează să producă vaccinul rusesc în Lombardia.

Sputnik V nu este încă autorizat în UE, însă a depăşit o etapă importantă odată cu lansarea examinării vaccinului de către EMA, cu sediul la Amsterdam.

Citeste si: Vaccinul Johnson & Johnson, undă verde pentru aprobarea în UE

În urma acestui anunţ, autorităţile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze vaccinuri unui număr de 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Dmitriev a anunţat luni că Rusia este pregătită ”să lanseze aprovizionarea statelor membre UE care autorizează Sputnik V în mod independent” faţă de EMA, ca Ungaria.

Vaccinul Sputnik V în peste 50 de țări

Sputnik V- primit iniţial cu scepticism în străinătate, din cauză că şi-a anunţat succesul încă din vara lui 2020, în urma unor teste asupra a doar câteva zeci de persoane- a convins între timp 50 de ţări.

Siguranţa vacinului a fost validată în în februarie de revista ştiinţifică The Lancet.

rusia acorduri sputnik v
Vaccinul Sputnik V.[Sursa foto: google]

Dezvoltarea vaccinului a fostîncredinţată unor instituţii de stat şi este sărbătorită la Moscova ca un succes istoric al Rusiei lui Vladimir Putin.

Citeste si: Vești incredibil de bune: Se va extinde capacitatea de vaccinare în zonele puternic afectate de COVID-19

Numele vaccinului este foarte simbolic- un omagiu adus primului satelit plasat pe orbită, în 1957, de către URSS.

El aminteşte un uriaş succes ştiinţific şi o înfrângere istorică a rivalului american.

Rusia acuză cu regularitate Occidentul de faptul că a făcut campanie împotriva Sputnik V prin insinuarea faptului că Moscova ar orchtestra o ”diplomaţie a vaccinului” menită să semene discordia în UE.

Uniunea se confruntă cu dificultăţi în aprovizionarea cu vaccin împotriva covid-19 dezvoltate de către grupurile farmaceutice.

Citeste si: Noi informații în legătură cu cheagurile sanguine provocate de vaccinul AstraZeneca. Reacția oficială a companiei farmaceutice: „În urma vaccinării a peste 17 milioane de persoane...”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si