Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni. Kiev-ul susține că e un "fake news"

Armata rusă a declarat luni că trupele și polițiștii de frontieră au împiedicat un ”grup de sabotaj și recunoaștere” să pătrundă în Rusia și anunță că cinci ucraineni au fost uciși.

Author: Diana Puiu luni 21 februarie 2022 , 20:38

Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni. Kiev-ul susține că e un "fake news"

Rusia anunță că a ucis cinci soldați ucraineni. Kiev-ul susține că e un "fake news"

[Sursa foto: VICE.RO]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ucraina a respins raportul în care se anunță tentativa de incursiune și spune că ar fi vorba de un "fake news".


Incidentul raportat are loc într-un moment de tensiune extremă, asta pentru că Rusia continuă să nege declarațiile Statelor Unite și ale aliaților săi.

Citeste si: Locuitorii din Cernăuți speră că un conflict armat va putea fi evitat

Ucraina și aliații săi au avertizat că Rusia ar putea organiza atacuri de tip "false flag"

Ucraina, SUA, NATO și guvernele occidentale au avertizat de câteva săptămâni și din ce în ce mai mult în ultimele zile că Rusia ar putea organiza atacuri de tipul ”false flag”, adică înscenări atribuite în mod fals armatei ucrainene, pentru a justifica o nouă invazie a Ucrainei.

Citeste si: Moscova a transmis că forțele ruse au ucis cinci persoane, posibili „sabotori ucraineni” care ar fi încercat să treacă granița în Rusia. Ucraina susține că este vorba despre un „fake news”

"Toate semnele indică faptul că Rusia plănuieşte un atac total ” asupra Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Totodată, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că toate semnele arată că Federația Rusă plănuieşte „cel mai mare război din Europa de după 1945". Pe de altă parte, Kremlinul susține că "nu are rost ca Rusia să atace pe cineva", îndemnând partenerii occidentali să fie raţionali. În urma situației tot mai tensionate, președintele american, Joe Biden, s-a arătat dispus să organizeze un summit cu omologul său rus pentru a discuta despre criza din Ucraina. Putin a transmis, însă, că este prea devreme pentru a organiza o astfel de întrevedere.

Rusia creează o listă neagră cu ucraineni

Rusia creează liste cu ucraineni „care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre” în cazul unei invazii, a declarat Bathsheba Nell Crocker, ambasadorul SUA la ONU, potrivit Business Insider.

Citeste si: Ea este Olena, frumoasa lunetistă care omoară pentru Ucraina

„Suntem profund îngrijorați de încălcările continue ale drepturilor omului de către Rusia în zonele Ucrainei pe care le ocupă deja și avem toate motivele să credem că aceste abuzuri se vor multiplica în urma unei noi ofensive militare”, a scris oficialul american într-o scrisoare către Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si