Nu am lansat această operațiune în mod spontan. Operațiunea fusese pregătită de un an, poate mai mult. Am înțeles ce se întâmpla și i-am avertizat în avans ”, a spus acesta, potrivit BBC.

Ucrainenii trebuiau învinși în două zile

Parlamentarul susține că Rusia  ar fi fost atacată dacă nu lansa invazia și că datele serviciilor de informații indicau că ucrainenii ar fi urmat să fie învinși în două zile.

Citeste si: Noi vești din Ucraina: primarul ucrainean, care a trădat și cedat orașul rușilor, a fost omorât

„Desigur, ne apărăm cetățenii mai presus de orice ”, a menționat Șaikutdinov, un etnic tătar, în vârstă de 59 de ani, lider al formațiunii conservatoare „Platforma civică”.

Războiul continuă: Armata rusă anunță că avansează spre Mariupol 

Armata rusă a anunțat că avansează în direcția orașului Mariupol, notează CNN.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

Citeste si: Momentul în care o mamă află de pe internet că fiul ei este la război în Ucraina: „Rugaţi-vă să se întoarcă viu acasă”

Unităţile forţelor armate ale Republicii Populare Doneţk au restrâns perimetrul din jurul oraşului Mariupol şi, de asemenea, au preluat controlul asupra aşezărilor Vinogradnoye, Sartaka şi Vodyanoye ”, a spus generalul-maior, Igor Konaşenkov, într-un briefing video. 

Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate. Cetățenii ruși au început să părăsească țara

La o săptămână după declanșarea războiului în Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, a convocat astăzi Consiliul de Securitate, spun jurnaliștii de la RIA.

Deși Kremlinul a negat o posibilă lege marțială, unii analiști iau în calcul această opțiune.

Când se încheie războiul dintre Rusia și Ucraina

Conform primelor informații, forțele armate ruse mai au nevoie de încă 7 zile pentru a înconjura Kievul și între 4 și 6 săptămâni pentru a prelua controlul țării.

Chiar dacă Putin ar putea câștiga, iar Ucraina ar fi învinsă, conflictul dintre cele două țări, va dura mult timp, chiar 10-20 de ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si