"Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare". Șeful Forțelor Armate de la Moscova, avertisment din partea lui Putin

Șeful Statului Major al Rusiei a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe pe teme de securiatte, că "Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare" Avertismentul vine la doar o săptămână după întâlnirea de gradul zero dintre Vladimir Putin și Joe Biden, la Geneva.

Author: Razvan Ilie miercuri 23 iunie 2021 , 13:55

Șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, avertisment pentru adversarii țării [Sursa foto: Sputnik News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare ca răspuns la utilizarea armelor de distrugere în masă sau a armelor obișnuite împotriva țării, a declarat miercuri șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, citat de

Sputnik.

Citeste si: ”Un nou val” COVID-19 în Israel. Credeau că au scăpat, dar se revine la mască, în anumite locuri

Șeful Statului Major al Rusiei, avertisment după întâlnirea Putin-Biden 

Vorbind la cea de-a noua Conferință de la Moscova privind securitatea internațională, Gerasimov a subliniat că politica nucleară a Rusiei are un caracter pur defensiv.

„Federația Rusă își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare numai ca răspuns la utilizarea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva acesteia sau a aliaților săi, precum și în caz de agresiune împotriva Federației Ruse prin utilizarea de arme convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată", a explicat Valery Gerasimov.

Citeste si: Angela Merkel, cocktail de vaccinuri! A făcut rapelul cu Moderna, după prima doză cu Astra Zeneca

Oficialul de la Moscova a mai afirmat că Rusia a dezvoltat mijloace de neutralizare a amenințării reprezentate de sistemele americane de apărare antirachetă.

Vlarimir Putin NU a fost invitat la Casa Albă

Vladimir Putin a declarat după întâlnirea de la Geneva că Joe Biden este „un om de stat experimentat”, în contrast cu predecesorul său de la Casa Albă, Donald Trump. Cu toate acestea, președintele rus spune că a avut o întâlnire „foarte constructivă”, că președintele american este un politician „echilibrat” și a dat asigurări că nu a fost „nici urmă de ostilitate” și că „au vorbit aceeași limbă”.

El și Joe Biden au convenit, de altfel, ca ambasadorii rus și american, rechemați fiecare în țară după criza diplomatică intervenită în urmă cu câteva luni, să se întoarcă la posturile lor. În plus, discuțiile despre controlul armamentului vor fi reluate.

Cu toate acestea, liderul rus a spus că Joe Biden NU l-a invitat la Casa Albă, așa că nici el nu i-a făcut vreo invitație omologului american la Kremlin. El a subliniat că a avut o întâlnire „pragmatică” cu omologul american, ceea ce sugerează că nu a fost neapărat una care să pună bazele unei prietenii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si