Centrul se află la Kolţovo, în apropiere de Novosibirsk, în Siberia de vest, al treilea cel mai populat oraş din Rusia, cu peste 1,5 milioane de locuitori.

Explozia a avut loc în cursul unor reparaţii la o sală de inspecţie sanitară, la etajul al cincilea al centrului, intitulat ”Vektor”.

Potrivit agenţiei de supraveghere sanitară Rospotrebnadzor, explozia a fost provocată de un cilindru de gaz şi a cauzat un incendiu în sediu, soldat cu un rănit în rândul angajaţilor.

Citeste si: Un bărbat din Argeș și-a lovit bebelușul în vârstă de 7 luni cu pumnul în cap în timpul unei discuții aprinse cu mama copilului

Citeste si: Alexandru Cumpănașu îi răspunde lui Christian Sabbagh: Da, am dansat! Și unde e problema?"

Geamuri au fost sparte, însă structura clădirii a rezistat şi nicio substanţă periculoasă nu era prezentă în sălile afecatte de accident, potrivit aceleiaşi surse.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

INCIDENTE MULTIPLE ÎN INSTALAŢII SENSIBILE

Instalaţia ”Vektor”- în care s-au realizat mult timp cercetări privind armament biologic în era sovietică- este în prezent una dintre singurele  două structuri din lume în care se află virusul variolei.

Citeste si: VIDEO| Ce s-a întâmplat cu maimuța fugară din București

Citeste si: A vrut să meargă la toaletă pe timpul nopții dar a sfârșit tragic. Ce s-a întâmplat cu turistul din Thailanda a șocat pe toată lumea

Aceasta este ultima dintr-o serie de catastrofe ce au avut loc în ultima perioadă în instalaţii sensibile.

Câteva zeci de persoane au fost rănite în trei deflagraţii în fabrici de explozivi şi depozite de muniţie, în centrul şi sudul Rusiei şi în Siberia.

La începutul lui iulie, 14 ofiţeri din cadrul Marinei ruse au fost ucişi într-un incendiu la bordul unui misterios submarin nuclear, în Marele Nord rus.

Autorităţile, care au păstrat în mare parte secretul asupra tragediei, au dat asigurări că reactorul nuclear nu a fost atins de incendiu.

În august, o explozie de natură nucleară a ucis cel puţin cinci persoane, într-un poligon de tir de rachete, în Marele Nord, în timpul testării unor armamente noi.

Această explozie a condus la o scurtă creştere a nivelului radioactivităţii, potrivit autorităţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si