S-a deschis circulatia pe primul sens giratoriu suspendat din tara. Proiectul a costat 13 milioane de euro

Circulatia rutiera pe primul sens giratoriu suspendat din tara, situat la iesirea din Ploiesti spre Paulesti, s-a deschis, sambata dupa-amiaza, investitia de aproximativ 13 milioane de euro fiind realizata din fonduri europene, transmite Agerpres.

sâmbătă 28 mai 2016 , 14:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Taierea panglicii prin care a fost inaugurata investitia denumita "Pasaj suprateran Reunirea" nu a fost realizata in stilul clasic, aceasta fiind "taiata" de doua autoturisme care au trecut in viteza, deschizand practic traficul pe acest sens giratoriu.

La inceputul lunii aprilie, Consiliul Judetean Prahova a efectuat proba de rezistenta cu autocare in care s-au aflat sute de primari si reprezentati ai autoritatilor publice din tara, dar si din Republica Moldova.

Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat in ianuarie 2013, valoarea prevazuta in contract fiind de 78.595.330 lei, din care valoarea totala eligibila a fost de 77.125.927 lei.

Conform datelor facute publice la finalizarea investitiei, valoarea totala finala a proiectului a fost de 55.090.599 lei (aproximativ 13 milioane euro), din care valoarea asistentei financiare nerambursabile (FEDR si buget national) a fost de 49.066.473 lei.

Durata de implementare a proiectului prevazuta in contractul de finantare era de 24 de luni, dintre care 18 destinate executiei efective a proiectului, insa acesta a fost unul dintre proiectele pe fonduri europene la care au fost inregistrate intarzieri. Astfel, durata de implementare a fost de 42 de luni, dintre care 33 de luni au fost destinate executiei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si