O nouă anchetă în cazul Sorinei. În anul 2019, Sorina a fost smulsă din brațele asistentei maternale românce și dată în adopție unei familii din S.U.A. 

Parchetul General a redeschis ancheta în cazul copilei, realează observatornews.ro. 

Cazul Sorinei, din nou în fața procurorilor

Sorina se afla în grija unei asistente maternale din România, în momentul în care decizia de adopție către o familie de români stabilită în Statele Unite ale Americii, a fost aprobată.

Copila a fost smulsă din brațele asistentei maternale românce, în ciuda opoziției manifestate. Sorina dorea să rămână cu asistenta maternală, iar femeia își dorea să devină mama adoptivă a fetei.

În ciuda acestor fapt, Sorina a fost luat de familia adoptată în S.U.A.

Procurorii din cadrul Parchetului General au redeschis o achetă în cazul Sorinei. Potrivit sursei citate anterior, instanța a decis „redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și ultraj judiciar”, relatează susa citată anterior.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un aspect important este că redeschiderea anchetei nu afe3ctează procesul de adopție.

Citește și: VIDEO| Primele imagini cu Sorina in noua sa familie! Fetița a fost smulsă de mascați din bratele asistentului maternal

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1734/20388657/1/caz-sorina.jpg

Decizia de a redeschide cazul Sorinei, se datorează Înaltei Curte de Casație și Justiție a României care consideră necesară, din nou, urmărirea penală împotriva procuroarei Maria-Antoaneta Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova.

Maria-Antoaneta Pițurcă este procuroarea care s-a ocupat de înmânarea copilei către părinții adoptivi de la asistenta maternală.

Cazul Sorinei a emoționat întreaga țară la vremea respectivă. Maria-Antoaneta Paraschiv a smuls-o pe Sorina din brațele asistentei maternale, fără compasiune.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si