S-a dovedit stiintific ca telefonul mobil produce cancer. Explicatiile unui profesor doctor roman

Profesorul universitar doctor Mircea Dutu a explicat intr-un interviu acordat dcnews.ro care sunt cu adevarat pericolele la care ne expunem atunci cand folosim telefonul mobil.

Author: V.P. luni 06 martie 2017 , 15:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unor studii realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, expunerea de lunga durata la undele electromagnetice poate cauza cancer, dar si alte afectiuni grave.

"La numai cateva decenii de la afirmarea lor, tehnologiile de comunicare fara fir isi devoaleaza, pe langa imensele avantaje tehnico-economice, si inconvenientele pe masura, atat pentru sanatatea umana, cat si pentru calitatea mediului. In timp ce societatea industriala genera vatamari perceptibile prin vaz si miros, poluarea electromagnetica a societatii informatiei este invizibila si inodora, dar nu mai putin periculoasa pentru conditia umana.

Asadar, a venit timpul de a nu mai ignora ori neglija efectele (nefaste) ale folosirii masive atat a mijloacelor de telecomunicatii – in special a telefonului mobil – cat si a infrastructurilor si echipamentelor aferente. Principalul instrument de ocrotire a interesului public – sanitar si ecologic – il reprezinta adoptarea unei legislatii adecvate, in frunte cu o lege privind aplicarea principiului precautiei la riscurile expunerii la undele electromagnetice", spune profesorul universitar doctor Mircea Dutu.

 

"Potrivit studiilor sistematice coordonate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) efectele biologice sunt o certitudine, iar semnele unei legaturi cauzale intre o expunere de lunga durata la undele electromagnetice si unele cancere, precum si alte afectiuni, sunt tot mai numeroase.

De altfel, din 2002 – pentru campurile electromagnetice (CEM) de joasa frecventa si din 2011 – pentru CEM de hiperfrecventa (telefonie, legaturi radio de tip Wi-Fi ori Bluetooth) – aceasta noua forma de poluare a fost clasificata de Centrul international de cercetari asupra cancerului al OMS in categoria poate fi cancerigena pentru om (2B). De asemenea, Agentia franceza de securitate sanitara si alimentara, de mediu si munca, in raportul sau din iulie 2016, a conchis ca undele electromagnetice au efecte posibile asupra functiilor cognitive si a bunastarii celor mai tineri.
In plus, in diferite tari (Germania, Franta, Italia, Suedia s.a.) hipersensibilitatea electromagnetica a fost inscrisa deja in randurile bolilor profesionale
", a mai precizat acesta.

Citeste mai multe aici

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească... Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si