S-a făcut dosar penal în cazul măștilor de protecție achiziționate de Guvernul României cu 12 milioane de euro! O firmă specializată în distribuția băuturilor alcoolice a primit contractul uriaș!

Cazul măștilor de protecție în valoare de 12 milioane de euro va ajunge pe masa procurorilor.

Matei Vaihan, miercuri 08 aprilie 2020 , 09:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cazul măștilor de protecție în valoare de 12 milioane de euro a fost privit, încă de la început, cu circumspecție de către presă. „Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la firma din Giurgiu, Romwine&Coffee, specializată în distribuția băuturilor alcoolice Procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul Militar București s-a autosesizat în cazul achiziției de măști medicale de la firma din Giurgiu, Romwine&Coffee, de distribuție a băuturilor alcoolice, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Potrivit acelorași surse, procurorul militar și-a verificat competența și, nefiind vorba de militari implicați, a declinat dosarul la DNA”, a dezvăluit g4media.ro. Pîrlog s-a autosesizat în data de 27 martie. (vezi câți bani plătește statul pentru o persoană aflată în carantină)

Citeste si: Încă un județ din țară unde masca de protecție este obligatorie: "Este o decizie prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus"

Citeste si: Un preot îi cere lui Iohannis să permită credincioşilor să se adune la biserică de Înviere: „Aţi fost ales într-o ţară majoritar ortodoxă. Respectaţi-i credinţa”

Citeste si: Coronavirus România. Raed Arafat, informații importante: „Nu trebuie nimeni să se relaxeze”

”Având în vedere informațiile publicate în spațiul public, privind faptul că Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei (12 milioane de euro) pentru achiziționarea de măști de protecție, contractul fiind atribuit SC Romwine&Cofee SRL, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, existând indicii privind conduitele unor funcționari publici care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au îndeplinit un act în mod defectuos, utilizând o societate comercială fără activitate reală, pentru ridicarea artificială a prețului de achiziție a respectivului produs, și prin aceasta cauzând o pagubă bugetului de stat de peste 1.000.000 de euro (cel puțin 6 milioane euro), obținându-se totodată un folos material pentru persoanele implicate în operațiune (…), ne sesizăm din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, (….) și art 132 din Legea nr. 78 din 8 mai 2000, pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție”, se arată în ordonanța de declinare ajunsă la DNA.

Cazul măștilor de protecție în valoare de 12 milioane de euro: "Cătălin Hideg este cel care controlează afacerea"

“Rezultatul este că, acum, DNA e sesizată oficial cu dosar penal în cazul achiziției de măști de la firma Romwine&Coffee. Cătălin Hideg, un om de afaceri mason și doctorand la Academia SRI, este cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție. Firma Romwine & Cofee din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată pe 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee este distribuitor al grupului Sanimed International Impex, după cum a recunoscut chiar Hideg.”, a mai relatat g4media.ro.

„El a câștigat licitația cu 21,9 lei pentru o mască certificată FFP2 și 31,9 lei pentru o mască certificată FFP3. Potrivit unei investigații Recorder, prețurile sunt semnificativ mai mari decât cele la care unele spitale au făcut achiziții pe cont propriu. Patronul grupului de firme Sanimed, din care face parte și nou-înființata Romwine & Cofee din Giurgiu, controlată de o bucătăreasă de la restaurantul deținut de grup, va distribui aceste măști achiziționate din Turcia, potrivit unui comunicat al Sanimed.”, s-a mai scris despre acest caz.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si