S-a implinit visului ministrului de interne Carmen Dan. Catalin Ionita i-a luat locul lui Bogdan Despescu in fruntea Politiei Romane!
Politica

S-a implinit visului ministrului de interne Carmen Dan. Catalin Ionita i-a luat locul lui Bogdan Despescu in fruntea Politiei Romane!

V.P.
18 ian 2018

Motivul schimbarii este insa un subiect sensibil. in timp ce ministrul de interne evita aparitiile publice, premierul interimar refuza sa raspunda la intrebari.

Mihai Fifor, premier interimar: Cum v-a convins doamna Carmen Dan sa schimbati seful politiei? (rade)Nici ministrul de Interne nu vrea sa faca niciun comentariu pe subiect. Este intr-adevar cazul politistului- acuzat de pedofilie motivul demiterii sau altele sunt cauzele acestei schimbari. Ca sa nu dea ochii cu presa, Carmen Dan a intrat in sediul Ministerului pe usa din spate sa participe la videoconferinta cu prefectii pe tema fenomenelor meteo. Mai apoi a avut o sedinta restransa pe acest subiect, la care a participat si noul sef al Politiei Romane, Catalin Ionita. Nici acesta din urma n-a dorit sa explice cum a acceptat  propunerea in functie dupa ce initial ii declarase fostului premier Mihai Tudose ca o refuza.

Catalin Ionita, seful Politiei Romane: De ce v-ati razgandit? Va promit ca vom discuta pe toate aspectele si toate nelamuririle pe care le aveti le vom rezolva, cu siguranta.

Chestorul a anuntat, insa, ca urmeaza o perioada grea, in care trebuie sa faca o evaluare completa a institutiei, pentru a-si putea da seama unde sunt probleme si ce trebuie schimbat.

Catalin Ionita, seful Politiei Romane: In primul rand trebuie sa muncim. Am venit la munca, este un program extrem de incarcat si cu siguranta va promit ca vom discuta.

Evaluarea completa a situatiei din Politie pare sa-l vizeze si pe Radu Gavris, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei. Si el se afla pe lista neagra a ministrului de interne.  In departamentul sau se efectueaza in prezent o ancheta penala, dupa ce fostul sef al Politie Romane Bogdan Despescu a cerut procurorilor si ofiterilor DGPI sa afle cine a divulgat presei informatii confidentiale din ancheta.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook