Bărbatul, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de WeChat al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin. Autorităţile testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia.

Alte 8 persoane au fost plasate în carantină după ce au luat contact cu bărbatul

Ziarul Global Times a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie. S-a presupus faptul că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven.

Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost de asemenea testat pozitiv cu noul coronavirus, conform informațiilor date de către oficiali.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: Factorul care a dus la explozia de cazuri de coronavirus în România. Ludovic Orban a spus cine sunt vinovații

Citeste si: Noua declarație de proprie răspundere. Descarcă online formatul PDF pe telefon

În China, toată activitatea economică a revenit la normal, deoarece numărul de cazuri COVID-19 este unul mic

Potrivit guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc normal.

Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă. Totodată, China a dat vina şi anterior pentru infectări pe alimentele congelate importate din străinătate.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si