S-au dus vremurile cand elevii erau mustrati in fata clasei. Ce sanctiuni risca scolarii care incalca prevederile noului Statul al elevului

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a lansat in dezbatere publica proiectul Statutului elevului, care reglementeaza drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamânt de stat, particular sau confesional.

sâmbătă 18 iunie 2016 , 16:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prin noul Statut, le este interzis elevilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor. Exceptie fac doar situatiile in care, cu acordul cadrului didactic, telefoanele mobile sunt folosite in procesul educativ sau in situatii de urgenta, informeaza news.ro.

Elevii care incalca aceste reguli pot fi sanctionati doar daca faptele s-au petrecut in scoala. Sanctiunile care pot fi aplicate elevilor sunt: observatie individuala; mustrare scrisa; retragerea temporara sau definitiva a bursei de merit, a bursei sociale “Bani de liceu”, a bursei profesionale; mutarea disciplinara la o clasa paralela din aceeasi unitate de invatamânt; preavizul de exmatriculare si exmatricularea.

Mustrarea elevilor in fata colectivului clasei sau al scolii este interzisa in orice context. Unitatea de invatamânt preuniversitar sau cadrele didactice nu pot sa aplice sanctiuni colective. Orice elev poate fi sanctionat numai pentru propria culpa.

Noul Statut al elevului va intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si