Părintele Arsenie Boca (29 septembrie 1910- 28 noiembrie 1989) este fără îndoială unul dintre cei mai iubiti duhovnici de la noi, mormântul său de la mânăstirea Prislop devenind în timp un loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credincioşi. Născut la Vaţa de Sus, un cătun din judeţul Hunedoara, şi botezat cu numele Zian, Arsenie Boca provenea dintr-o familie simplă, de ţărani, tatăl său, Iosif Petru, având 28 de ani la nunta cu Cristina (17 ani), din 1909.

Cizmar de meserie, Iosif a luat la un moment dat drumul Americii, unde a muncit o perioadă, alături de alţi ardeleni. Din păcate, părinţii lui Arsenie Boca au divorţat relativ repede, tatăl acestuia prăpădindu-se după câţiva ani. ”La intrarea în cursul superior de liceu am rămas orfan de tată, care era cizmar de meserie şi foarte bun pedagog. Ştiu până astăzi că m-a bătut odată pentru ca să nu mai pierd timpul – ceea ce i-am făgăduit cu lacrimi şi n-am uitat până acum, şi de multe ori mi-a folosit în viaţă”, nota părintele Arsenie Boca într-o declaraţie din 1945, potrivit documentelor păstrate în Arhivele CNSAS.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Tatăl lui Arsenie Boca apare în două fotografii cu valoare de document publicate de site-ul marturisitorii.ro, ambele imagini cu Iosif Petru fiind realizate în Ohio, Statele Unite, în timpul perioadei în care tatăl lui Arsenie Boca fusese plecat la muncă. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si