S-au împlinit 29 de ani de la moartea lui Arsenie Boca, marele duhovnic ce urmează să fie canonizat! Uite cum arăta tatăl părintelui, Iosif, care a plecat la muncă în America FOTO

Părintele Arsenie Boca a plecat la cele veşnice pe 28 noiembrie 1989, după o viaţă închinată lui Dumnezeu.

Petru Luca, miercuri 28 noiembrie 2018 , 21:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Părintele Arsenie Boca (29 septembrie 1910 - 28 noiembrie 1989) este fără îndoială unul dintre cei mai iubiti duhovnici de la noi, mormântul său de la mânăstirea Prislop devenind în timp un loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credincioşi. Născut la Vaţa de Sus, un cătun din judeţul Hunedoara, şi botezat cu numele Zian, Arsenie Boca provenea dintr-o familie simplă, de ţărani, tatăl său, Iosif Petru, având 28 de ani la nunta cu Cristina (17 ani), din 1909.

Cizmar de meserie, Iosif a luat la un moment dat drumul Americii, unde a muncit o perioadă, alături de alţi ardeleni. Din păcate, părinţii lui Arsenie Boca au divorţat relativ repede, tatăl acestuia prăpădindu-se după câţiva ani. ”La intrarea în cursul superior de liceu am rămas orfan de tată, care era cizmar de meserie şi foarte bun pedagog. Ştiu până astăzi că m-a bătut odată pentru ca să nu mai pierd timpul – ceea ce i-am făgăduit cu lacrimi şi n-am uitat până acum, şi de multe ori mi-a folosit în viaţă”, nota părintele Arsenie Boca într-o declaraţie din 1945, potrivit documentelor păstrate în Arhivele CNSAS.

Tatăl lui Arsenie Boca apare în două fotografii cu valoare de document publicate de site-ul marturisitorii.ro, ambele imagini cu Iosif Petru fiind realizate în Ohio, Statele Unite, în timpul perioadei în care tatăl lui Arsenie Boca fusese plecat la muncă. 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si