Clive Palmer este miliardarul australian care vrea să reconstruiască celebrul vas de croazieră, Titanic.

Miliardul se gândește să lanseze pe apă Titanic II, care potrivit primelor informații publicate, ar putea pleca în prima călătorie în anul 2027. Vasul va fi identic cu cel scufundat în anul 1912.

Clive Palmer construiește Titanic II

Miliardarul australian Clive Palmer muncește la visul lui de a reconstrui Titanicul de mai bine de 10 ani.

Australianul vrea să reconstruiască celebrul vas de croazieră, care va arăta exact ca cel care s-a scufundat în anul 1912. Mai mult decât atât, vasul de croazieră al miliardarului va avea exact același traseu ca originalul Titanic.

"Este mult mai distractiv să faci Titanic decât să stai acasă și să-mi numeri banii", a răspuns miliardarul unei prese locale la întrebarea privind motivul pentru care dorește reconstruirea vasului, potrivit bbc.ro.

clive palmer

Clive Palmer, miliardarul australian care vrea să reconstruiască celebrul vas de croazieră, Titanic.

[Sursa foto: Instagram- Clive Palmer]

Miliardarul a dus lupte grele cu Guvernul pentru a-și aduce visul la realitate. Clive Palmer a încercat să reconstruiască vasul, pentru prima dată, în anul 2012, dar nu a primit aprobare. A doua încercare a fost în anul 2018, dar la fel, fără un rezultat potrivit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Lupta milionarului pentru a construi Titanic II s-a accentuat în perioada pandemiei. După lungi procese, Clive Palmer a reușit să obțină aprobarea Guvernului, iar Titanic II urmează să fie construit.

"Suntem foarte încântați să anunțăm că, după întârzieri globale neprevăzute, ne-am reangajat cu parteneri pentru a aduce la viață visul Titanic ll. Să înceapă călătoria", a declarat miliardarul, potrivit sursei citate anterior.

Citește și: FOTO- Cât costă o călătorie pe cel mai mare vas de croazieră din lume? Este de cinci ori mai mare decât Titanicul

titanic

Titanic II ar putea pleca în prima călătorie în 2027.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Miliardarul australian a menționat că începerea lucrărilor pentru construirea vasului va avea loc în primele luni ale anului 2025. Costurile realizării celui de-al doilea Titanic se ridică la uriașa sumă de 50 de milioane de euro. 

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”- radioimpuls.ro

Titanic II va avea 269 ​​metri lungime și 32,2 metri lățime, însemnând că va fi puțin mai lat decât originalul. Capacitatea vasului de croazieră va fi de 2.345 de pasageri, repartizați pe nouă punți, în cele 835 de cabine. Jumătate dintre cabine vor fi rezervate pentru pasagerii de prima clasă.

"Titanic II este ceva care poate oferi pace. Poate fi o navă a păcii între toate țările lumii.

Milioane au visat să navigheze pe ea, să o văd în port și să experimenteze măreția ei unică. Titanic va fi nava pe care acele vise devin realitate", a mai declarat miliardarul, potrivit bbc.ro.  

Vasul de croazieră al miliardarului se anunță a fi lansat pe apă în anul 2027, pe același traseu al originalului Titanic.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si