Sa tot fii bugetar! Angajatii de la Stat vor avea parte de majorari salariale!

"Ne-am saturat sa fim cobai", au strigat mii de angajati in fata guvernului, revoltati de masurile fiscale. in vreme ce salariile lor sunt amenintate de la 1 ianuarie, veniturile celor din ministere cresc fulgerator... chiar si cu 60%, potrivit proiectului de buget care a intrat in discutia parlamentarilor.

Author: G. S. Webeditor: I. I. marți 12 decembrie 2017 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Peste doua mii de sindicalisti s-au strans la protestul din Piata Victoriei. Angajati din aviatie, de la caile ferate, din industria auto sau textila... toti sunt revoltati de mini-revolutia fiscala.
Dupa ce au tinut un reculegere in memoria Regelui Mihai, bietii oameni au continuat sa-si strige revolta.

se simt tratati ca niste cobai in experimentele fiscale gandite de executivul Tudose. Se tem ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat le va reduce drastic salariile.
Pe buna dreptate sunt revoltatii oamenii, daca ne uitam in proiectul de buget. Salariile din Ministerul Muncii, condus de Lia Olguta Vasilescu, vor creste cu 15 procente, iar cei peste 2200 de angajati ai Ministerului Afacerilor Externe, printre care multi diplomati si consuli, vor avea lefuri de circa 10.300 de lei net pe luna, adica o majorare de 12% dintr-un foc. 
In topul cresterilor salariale sunt si procurorii. In cazul lor, salariul mediu net va fi de 8700 de lei pe luna. De departe, insa, cei mai castigati vor fi cei 320 de angajati din Ministerul de Afaceri si Comert, condus de Ilan Laufer.
Daca de salarii pentru ministere au gasit bani, guvernantii au taiat serios fondurile pentru investitii din bugetul pe 2018. In tara in care drumurile sunt praf, iar autostrazile lipsescx, Ministerul Transporturilor primeste cu 4 miliarde de lei mai putin decat anul acesta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si