Legea a fost promulgată: Cresc salariile pentru anumite categorii de bugetari

Salarii bugetari 2020. Legea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

A.M.S., vineri 03 aprilie 2020 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Salarii bugetari 2020. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din mai multe instituţii.

Legea completează anexa nr. III la Legea-cadru nr.153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Salarii bugetari 2020. Cine primește salarii mai mari?

"Începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale se majorează cu 100%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare", prevede actul normativ.

Salarii bugetari 2020

Citeste si: România, la control! Suceava este cel mai afectat județ de noul coronavirus! Care este situația cadrelor medicale de acolo

De asemenea, "începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R., Autorităţii Rutiere Române şi Autorităţii Navale Române se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare".

Citeste si: Ce trebuie să știi dacă îți expiră permisul de conducere sau buletinul pe perioada stării de urgență

Salarii bugetari 2020

Salarii bugetari 2020.  Proiectul mai prevede că, "începând cu drepturile salariale aferente lunii august 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul bibliotecilor naţionale sau de importanţă naţională, Bibliotecii Academiei Române, precum şi din cadrul muzeelor de importanţă naţională, se majorează cu 30%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare".

Sursa: agerpres.ro

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si