Salarii îngheţate. Reacţia lui Eugen Teodorovici, după ce s-a discutat despre îngheţarea sporurilor şi a punctului de pensie

E. V., miercuri 05 decembrie 2018 , 20:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că informaţiile potrivit cărora salariile bugetarilor vor avea de suferit în 2019 nu sunt adevărate.

Eugen Teodorovici a spus că bugetul pe anul 2019 vine cu alocări de resurse atât pentru zona salariilor cât şi în zona pensiilor. „Informaţii nejustificate, cineva cred că încearcă să inducă această stare de teamă în rândul populaţiei. Nu, nu este adevărat. Noi am spus foarte clar că pentru anul 2019 şi legea salarizării 153, creşterea salariilor de anul viitor, cât şi legea pensiilor care a trecut de Guvern şi a trecut de Parlament, care prevede creşterea punctului de pensie, se vor aplica. Noi facem deja bugetul, alocând resurse pentru ambele zone. Voucherele de vacanţă se vor da şi anul viitor de 1450”, a mai precizat Teodorovici.

Informaţia privind veniturile bugetară a fost lansată în spaţiul public de un comunicat de presă emis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. În documentul care a creat vâlvă se vorbea despre îngheţarea sporurilor, primelor şi indemnizaţiilor, dar şi a punctului de pensie, care, conform aceluiaşi comunicat ar urma să rămână neschimbat până în septembrie anul viitor.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si