Salariu minim de 3.000 de lei și scutire de la plata impozitului. Cine sunt românii care vor beneficia de facilități

Un proiect de lege care prevede ca șoferii auto profesioniști să aibă un salariu minim de 3.000 de lei și să beneficieze de scutire de la impozitul de venit a fost depus la Biroul Permanent al Senatului.

Author: I.C. marți 23 iunie 2020 , 10:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, numărul șoferilor profesioniști a scăzut în toată Europa în ultimii ani, iar studiile pentru perioada următoare arată că majoritatea șoferilor se apropie de vârstă pensionarii.

În aceste condiții, conducătorii auto profesioniști din România vor fi atrași să lucreze în Occident, pe salarii mai mari.

Citeste si: Inundațiile fac prăpăd în România. Căi ferate inundate și trenuri blocate

Deficitul de șoferi profesioniști care transportă marfă sau călători a fost semnalat și în România, specialiștii în industrie spunând că lipsesc aproximativ 45.000 de șoferi de camion și autobuz.

În aceste condiții, la nivelul Uniunii Europene se pot identifica deja diferite facilități acordate șoferilor profesioniști sau familiilor acestora și acest lucru ar trebui făcut și în România.

Cum pot beneficia de facilități șoferii profesioniști

Citeste si: Decizia bombă care ar putea salva Europa după coronavirus

Proiectul de lege prevede că, de la dată intrării în vigoare a legii și până la 31 decembrie 2028, persoanele fizice angajate că și conducători auto la firmele de transport de marfă și de călători să aibă un salariu minim de 3.000 de lei și să beneficieze de facilități fiscale similare celor valabile pentru angajații din domeniul construcțiilor – scutire de la impozitul pe venit, precum și de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, fiind însă considerați asigurați în sistemul public. La fel că în construcții, pentru a beneficia de facilitate, angajatorii trebuie să realizeze cel puțîn 80% din cifra de afaceri totală din transporturi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si