Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura” vom face o plimbare desprinsă, parcă, din poveștile nemuritoare, cu  Mocănița, de pe Valea Vaserului, care a făcut din Vișeu de Sus locul preferat de vacanță pentru turiștii care aleg Nordul țării.

Alături de roventurieni vom afla cum farmecul locomotivelor cu abur aduce aici oameni ce vor să trăiască un crâmpei de istorie vie, să fie parte a acestei experiențe la clădirea căreia au pus umărul generații întregi de maramureșeni.

Locomotiva din anii ‘50, vagoanele de transport persoane din anii 60, iar cele pentru transportul lemnelor, chiar mai vechi, de prin ’30, toate, împreună, creează o experiență unică. Locomotivele cu abur, atât de iubite de turiștii din întreaga lume, ne oferă o călătorie de pomină, iar popasurile dese, pentru ședințele de fotografiat, vor transforma incursiunea noastră în una de neuitat.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Mocănița pare că îmblânzește valea aceasta sălbatică, în vreme ce înghite sub roți, fiecare metru de șine, pufăind ca un balaur, până la gara Paltin, punctul final al călătoriei. Kilometrii de cale ferată îngustă sunt înghițiți mai repede, parcă, sub roțile acestei drezine. Departe de farmecul plimbării de la dus, ne vom bucura să mai apucăm să aruncăm o privire în gară și să ajungem la cafeneaua feroviară, loc dătător de energie, atât de necesară pentru a descoperi și alte locuri pline de magie.

Așezare generoasă în tradiții, folclor și patrimoniu cultural, Vișeu de Sus își merită locul în inima Maramureșului istoric, regiune ale cărei origini le vom înțelege mai bine în urma călătoriei noastre.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1742/20408102/1/roventura7.jpg


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si