Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune uimitoare la Iași

Fostă capitală a Regatului României, al doilea cel mai mare oraș al țării și mândră capitală a Moldovei, Iașiul uimește prin dinamismul cu care se dezvoltă și cucerește prin comorile sale culturale.

Author: Diana Bostan vineri 10 martie 2023 , 12:07

”ROventura”

”ROventura”

[Sursa foto: BCL Media]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, ”ROventura” ne invită să aflăm povestea noului Iași, Capitala Moldovei, loc în care se petrec atâtea lucruri demne de povestit.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Jules Verne, în Țara Hațegului

Aflăm, împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, de ce Iașul este destinația anului 2022 în România, dar și de ce se identifică drept un oraș al creatorilor, ce vor să-și marcheze locul în sarabanda istoriei.

Pentru început, mergem să descoperim, prin intermediul ”ROventura”, aerul cosmopolit al centrului universitar din zilele noastre. Frumusețea acestui oraș romantic împletește, ca niciunde, istoria și cultura, identitatea națională și parfumul celor mai frumoși ani, pe care vechiul târg moldav încă îl respiră.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”: Pila și oja fac legea în Primăria Balcani

O plimbare prin inima orașului ne ajută să cunoștem ritmul în care trăiește acest oraș, dar și să ne imaginăm cum vibra el odată. Leagăn al Unirii dar și al amintirilor vii, oraşul îi surprinde pe toți cei care vin să-i afle povestea.

Muzeul Poeziei, Muzeul Literaturii Române, Muzeul Teatrului Evreiesc în Romania și, nu în ultimul rând, Muzeul Copilăriei în Comunism,  fiecare dintre aceste expoziții unice promite câte o experiență specială, așa că ne vom bucura de ele pe rând.

Citește și: Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Pe urmele lui Brâncuși

Nelipsită va fi și experiența culinară, din bucatele unice din regiunea Moldovei, un spectacol în sine, prilej de răsfăț și creator de stare de bine.

Nu ratati sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si