Sâmbata, la “ROventura”, popas în Borlești, o străveche vatră de istorie şi tradiție din inima Moldovei

Sâmbăta aceasta, de la 15:00, George Mihai și Andreea Străvoiu, prezentatorii emisiunii “ROventura”, fac un popas în comuna Borlești din Neamț, o străveche vatră de istorie, tradiție și spiritualitate, care te cucerește de îndată ce-i treci hotarul.

Author: Sorin Negru vineri 07 octombrie 2022 , 14:34

roventura

George Mihai și Andreea Străvoiu vă invită sâmbătă să descoperiți o nouă destinație de călătorie, într-o nouă ediție "ROventura", de la ora 15:00, la Kanal D.

[Sursa foto: BLC Media]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei doi roventurieni se opresc mai întâi în Câmpul lui Dragoș, așa cum mai e cunoscută valea care poartă turiștii spre mănăstirea Nechit, una dintre cele mai vechi așezăminte monahale ale județului, pentru a cunoaște povestea bătrânului Zenovie, starețul mănăstirii, un om care îl slujește pe Dumnezeu de de varsta de 14 ani.

Citeste si: Kanal D, lider absolut de audiență sâmbătă cu emisiunea de reportaje de călătorie “ROventura”!

Borlești este cel mai scurt drum din Moldova spre Ardeal. Indiferent de unde vii sau încotro te îndrepți, odată ce te afli în Borlești, gazdele te invită imediat la masă. Pofta de gustul plăcintelor poale-n brâu, al sarmalelor, al tochiturii, dar și dorul de farmecul satului i-au ademenit și pe George Mihai și Andreea Străvoiu lângă vatră, pentru a afla povești impresionante.

roventura

George Mihai și Andreea Străvoiu, prezentatorii emisiunii “ROventura”, fac un popas în comuna Borlești din Neamț

[Sursa foto: BLC Media]

În fiecare săptămână, femeile din Borleşti își dau întâlnire şi mențin vie tradiția bunicilor.

Cei pasionați de straie tradiționale pot învăța aici să coasă o cămașă sau pot afla povestea simbolurilor ce se nasc odată ce acul cu ață se întâlnește cu pânza.

vonentura

Emisiunea RoVentura, sâmbătă, la KanalD

[Sursa foto: BLC Media]

George Mihai și Andreea Străvoiu vă invită sâmbătă să descoperiți o nouă destinație de călătorie, într-o nouă ediție "ROventura", de la ora 15:00, la Kanal D.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si