Samsung Electronics şi-a vândut acţiunile din alte patru companii pentru a investi capital în afacerea de bază. Asta dupa ce a fost fortaţă să recheme de pe piaţă 2,5 de milioane de Galaxy Note 7

Samsung Electronics a anunţat duminică înstrăinarea acţiunilor din alte patru companii, printre case se numără ASML Holding NV, Seagate Technology, Rambus şi Sharp pentru a obţine a mări investiţia în afacerea de bază, după ce compania a fost fortaţă să recheme de pe piaţă 2,5 de milioane de unităţi Galaxy Note 7 din cauza unei probleme cu acumulatorii de litiu-ion, transmite Reuters.

duminică 18 septembrie 2016 , 16:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Gigantul tehnologic a precizat că a vândut jumătate din acţiunile deţinute în cadrul AMSL, precum şi toate acţiunile deţinute în Seagate, Sharp Corp şi Rambus Inc.

Un purtător de cuvânt al companiei a susţinut că protiturile totale obţinute din vânzarea acţiunilor se ridică la aproximativ 888 milioane de dolari, însă a refuzat să dea detalii cu privire la cumpărătorii acţiunilor.

Jurnaliştii Reuters au relatat în urmă cu două săptămâni că Samsung vinde jumătate din acţiunile deţinute în ASML pentru aproximativ 675,99 milioane de dolari. În vreme ce acţiunile din companiile Rambus, Seagate şi Sharp valorează împreună până la 456 de milioane de dolari.

Samsung Electronics a încercat în ultimii ani să-şi diversifice operaţiunile, însă gigantul încearcă acum să se concentreze asupra scandalului produs de rechemarea a 2,5 milioane de unităţi Galaxy Note 7.

TAGURI
Tech
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si