Samsung vrea sa dezactiveze ultimele telefoane Galaxy Note 7 aflate inca in circulatie in SUA, Verizon refuza

Samsung si-a anuntat intentia de a dezactiva ultimele telefoane Galaxy Note 7 aflate inca in circulatie in Statele Unite, pentru ca prezinta risc de explozie, insa unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara, Verizon, refuza, relateaza AFP.

sâmbătă 10 decembrie 2016 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ambele companii invoca probleme legate de securitate.

Samsung a explicat ca vrea sa “accelereze participarea” la rechemarea aparatelor care pot exploda si lua foc, in conditiile in care, pana acum, 93% dintre cele vandute in Statele Unite au fost inapoiate de proprietarii lor.

Intr-un comunicat, grupul sud-coreean a precizat ca vrea sa puna la punct un program care va fi instalat automat pe telefoanele Galaxy Note 7 din Statele Unite si care le va impiedica sa se mai incarce, ceea ce le va face inutilizabile.

Pe de alta parte, Verizon refuza sa participe la acest demers “din cauza riscurilor aditionale pe care le-ar reprezenta pentru proprietarii Galaxy Note 7 care nu au un alt aparat”.

“Nu vrem sa le fie imposibil sa isi contacteze familia, serviciile de urgenta sau personal medical intr-o situatie de urgenta”, a explicat compania intr-un comunicat, potrivit News.ro.

Galaxy Note 7 ar fi trebuit sa devina varful de gama ale telefoanelor Samsung, dar mai multe aparate au luat foc sau au explodat.

Initial, grupul a pus problemele pe seama bateriilor, pe care au decis sa le inlocuiasca. Insa si a doua varianta a intampinat probleme similare, astfel ca societatea a decis sa abandoneze complet productia.

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si