Sanda Taranu, celebra crainica din perioada comunista, locuieste intr-o casa de vis - Cum arata interiorul apartamentului in care sta - E superb
Life

Sanda Taranu, celebra crainica din perioada comunista, locuieste intr-o casa de vis - Cum arata interiorul apartamentului in care sta - E superb

C.I.P.
20 nov 2017

Sanda Taranu, celebra crainica din perioada comunista, locuieste intr-un superb imobil situat in Floreasca, iar interiorul apartamentului ei este unul de vis, in care orice obiect are o adevarata poveste.

Ea s-a mutat aici in 1977 si a transformat locul intr-unul de exceptie. "M-am mutat aici dupa cutremurul din 1977. Locuiam in sudul Bucurestiului, aproape de Parcul Tineretului. Am avut norocul ca pe mine si pe sotul meu sa ne prinda cutremurul in timp ce eram plecati de acasa. Atunci cand a inceput totul, eu ma pregateam sa intru in direct, in timp ce sotul meu era in plin spectacol, la Opera. Cand am ajuns acasa, am gasit toata mobila distrusa si s-a gandit ca putea fi el sau eu sub daramaturi. Nu am mai putut recupera nimic, dar ne-am bucurat ca am ramas amandoi in viata", a povestit ea despre momentul in care a decis sa se mute.

A reusit, dupa mai multe audiente la primarul de atunci al Bucurestiului, sa primeasca un apartament simplu, intr-o vila consturita in perioada anilor 50. Acum, cei de la casa-gradina.ro au patruns in mica, dar cocheta locuinta a crainicei.

"Mobilierul are acum deja 60 de ani si este fabricat in Austria. Cand m-am mutat aici si ma gandeam cum o sa-mi mobilez casa, mi-am amintit ca vazusem inca de mica, in pod la parinti, canapeaua si scaunele tapitate atat de frumos, in nuante de roz prafuit. Ai mei au fost mai mult decat incantati sa se debaraseze de el, iar eu l-am reconditionat de cateva ori pana acum. Pe vremuri, cand comandam cate un obiect pentru casa, ii rugam pe mesteri sa ma lase sa asist la procesul de productie. Am vazut cum se prelucreaza lemnul si am vazut cum prind forma portelanurile, in atelierele de sticlarie.", a povestit ea.

Pentru mai multe detalii, dar si poze din locuinta Sandei Taranu, puteti intra AICI.

Credit Foto: Vlad Stanescu

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook