Sandu si Dragomir, condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare! FRF si LPF, despagubiri record!

Fostii sefi ai Ligii Profesioniste de Fotbal si Federatiei Romane de Fotbal, Dumitru Dragomir si respectiv, Mircea Sandu, au fost condamnati la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Author: C.I.P. Editor: Catalin Patru luni 13 iunie 2016 , 12:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei doi erau inculpati intr-un dosar de dezafiliere a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Fostul patron al alb-albastrilor, Adrian Mititelu, a fost cel care le-a intentat proces celor doi fosti sefi ai fotbalului romanesc.

##CITAT123##

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial,

in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru.

FRF si LPF trebuie sa plateasca amenzi de 370.000 de lei fiecare, in timp ce cei doi inculpati trebuie sa dea cate 80.000 de lei de fiecare.

Mai mult, instanta civila a decis si un record in ceea ce priveste despagubirile. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF si LPF sunt obligate la plata "sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului si la 10.527.634 lei, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului catre partea civila Ministerul Finanţelor Publice – ANAF", se arata in decizia luata de magistrati

Cei doi ar trebui sa presteze si 100 de zile in folosul comunitatii, asta in cazul in care starea de sanatate nu le permite.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si