Cele sapte cazuri de gripa sunt de tipul AH3N2 si au fost confirmate in perioada 5-11 decembrie, potrivit datelor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

De la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute si gripei au fost confirmate in laborator 17 cazuri de gripa, dintre care 16 de tip AH3N2 si un caz de tip B.

Printre cele 85.000 de cazuri de infectii respiratorii acute inregistrate in ultima saptamana au fost si 32 de cazuri de gripa clinica, trei infectii respiratorii acute severe si primul caz de infectii respiratorii acute severe confirmat

cu virus gripal tip A, subtip H3N2.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Morbiditatea prin infectii respiratorii acute a fost mai crescuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta si s-a incadrat in intervalul asteptat, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Pana in 11 decembrie au fost vaccinate antigripal, prin programul gratuit al Ministerului Sanatatii, 427.619 persoane din grupele la risc.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si