Sapte milioane de romani vor primi pensii mai mici. Guvernul pregateste OUG pentru reducerea la pilonul II de pensii

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta privind reducerea contributiei la pilonul II de pensii, de la 5,2% la mai putin de jumatate, informeaza B1 TV.

A.L., vineri 25 august 2017 , 12:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Decizia executivului va afecta sapte milioane de romani.

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru reducerea contributiei la pilonul II de pensii: sapte milioane de romani vor primi pensii mai mici
Intr-o interventie telefonica pentru sursa citata , fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca in aceste conditii, romanii vor primi pensii mai mici.

”Acest pilon II asigura sustenabilitatea bugetului de pensii in perioada urmatoare. Din pacate, actualul guvern se gandeste la prezent si nu la viitor pentru ca o serie de masuri pe care le ia actualul guvern se refera la perioada curenta, adica vedem ca nu se fac investitii si pentru a avea bani in perioada urmatoare mai mult la buget acum vedem ca si procesul de economisire la sistemul de pensii vrea sa il modifice. Deci, se pune in pericol perioada urmatoare. Vom avea mai putini bani la dispozitie pentru a face fata cheltuielilor prevazute de lege. Cei sapte milioane de romani vor primi pensii mai mici. De ce? Pe sistemul actual,  beneficiarii pilonului II vor primi pensia de la pilonul I, bazata pe stadiul de cotizatie si salariu, si vor primi si o pensie suplimentara din pilonul II. Asta a fost recomandarea Bancii Mondiale pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii, sa putem plati pensiile in viitor. Daca se va reduce aceasta contributie, sigur ca cei 7 milioane de oameni vor primi o pensie mai mica”, a spus fostul ministru. 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si