Cu haine ponosite, fete triste si mainile tremurande, abia merg pe strada. Sunt bunicii nostri care abia traiesc de pe o zi pe alta. Incearca sa-si dramuiasca si-asa putinii bani pe care ii iau, chiar daca de multe ori hrana care le ramane este o bucata de paine goala.
Recent, Institutul National de Statistica a furnizat date, din care reiese ca un sfert dintre romani trebuie sa traiasca zilnic cu maxim 15 lei.
Cum supravietuiesc din aceasta suma, vedeti in materialul urmator.
Frigiderul e aproape gol, la fel ca portofelul pensionarei pe care am ales-o la intamplare. Doamna Sia, vaduva de cativa ani, cauta sa nu-si umple si azi stomacul doar cu pastilele de la medic. Ar fi multe de cumparat, dar cu 15 lei in mana, femeia renunta repede la carne.
Cu lista intr-o mana, pensionara pleaca spre piata. E sigura ca nu va veni cu sacosele pline, dar spera ca macar sa-si potoleasca foamea.
Din pensia de cateva sute de lei, din care ia pentru medicamente si intretinere, ii mai raman, lunar, 200 de lei pentru mancare... Iar cartofii sunt nelipsiti la fiecare masa.
Doamna Sia a mai cumparat si o paine neagra, ca zilele ei. La lapte, branza, oua, nici nu indrazneste sa se gandeasca, iar de magazinul cu carne a trecut inghitind in sec. Poate luna viitoare isi va permite, macar o suta de grame.
Pensionara se gandeste cu groaza la iarna care bate la usa. Intretinerea scumpa ii va micsora si mai mult bugetul si-asa auster.
Din pacate, aceasta este realitatea crunta pentru un sfert dintre romani care traiesc sub limita saraciei.

Sunt bunicii nostri care abia traiesc de pe o zi pe alta.

Incearca sa-si dramuiasca si-asa putinii bani pe care ii iau, chiar daca de multe ori hrana care le ramane este o bucata de paine goala. Recent, Institutul National de Statistica a furnizat date, din care reiese ca un sfert dintre romani trebuie sa traiasca zilnic cu maxim 15 lei.

Cum supravietuiesc din aceasta suma, vedeti in materialul urmator.Frigiderul e aproape gol, la fel ca portofelul pensionarei pe care am ales-o la intamplare. Doamna Sia, vaduva de cativa ani, cauta sa nu-si umple si azi stomacul doar cu pastilele de la medic. Ar fi multe de cumparat, dar cu 15 lei in mana, femeia renunta repede la carne.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro


Cu lista intr-o mana, pensionara pleaca spre piata. E sigura ca nu va veni cu sacosele pline, dar spera ca macar sa-si potoleasca foamea. Din pensia de cateva sute de lei, din care ia pentru medicamente si intretinere, ii mai raman, lunar, 200 de lei pentru mancare... Iar cartofii sunt nelipsiti la fiecare masa.


Doamna Sia a mai cumparat si o paine neagra, ca zilele ei. La lapte, branza, oua, nici nu indrazneste sa se gandeasca, iar de magazinul cu carne a trecut inghitind in sec. Poate luna viitoare isi va permite, macar o suta de grame.

Pensionara se gandeste cu groaza la iarna care bate la usa. Intretinerea scumpa ii va micsora si mai mult bugetul si-asa auster. Din pacate, aceasta este realitatea crunta pentru un sfert dintre romani care traiesc sub limita saraciei.

 

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si