Sărbătoare mare, azi 12 iulie. Cine își serbează numele

Sărbătoare mare, azi 12 iulie. Cine își serbează numele?! Toți românii trebuie să știe asta.

G.B., duminică 12 iulie 2020 , 15:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare, azi 12 iulie. Cine își serbează numele duminica asta?! În calendarul ortodox azi este sărbătorită Sfânta Veronica. Ea este Sfânta care a șters o față însângerată și a găsit Învierea.

Sfânta Veronica a fost femeia care I-a şters faţa Mântuitorului Iisus Hristos, în timpul patimilor Sale, pe drumul Golgotei.

Sărbătoare mare, azi 12 iulie. Cine își serbează numele

sărbătoare 12 iulie

Citeste si: Anunț foarte important pentru toți turiștii români care merg în Grecia

Citeste si: Preşedintele Uniunii Studenţilor a murit la 22 de ani

Citeste si: Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19, peste 66.000, pentru a cincea zi consecutiv

Sfânta Veronica era originară din Cezareea lui Filip – Paneas (în apropiere de Muntele Hermon, în nordul Țării Sfinte). Potrivit unei vechi tradiţii, Sfânta Veronica este femeia pe care Mântuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de boală grea, aşa cum ne spune şi Evanghelia după Matei:

Citeste si: Ludovic Orban solicita controale mult mai stricte dupa inmultirea cazurilor de COVID-19! "Unele cluburi ar trebui inchise!" Iata care sunt masurile drastice luate in considerare de Premier

sărbătoare 12 iulie

„Iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela” (Matei 9, 20). De asemenea, se pare că Sfânta Veronica a fost femeia care I-a şters faţa Mântuitorului Iisus Hristos, în timpul patimilor Sale, pe drumul Golgotei. Pe această pânză s-a imprimat chipul Mântuitorului, rămânând cunoscută în istorie ca Sfânta Mahramă – prima icoană a Mântuitorului, una nefăcută de o mână omenească, potrivit doxologia.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si