Sarbatoare importanta maine pentru toti romanii. Afla cine este praznuit si ce rugaciune trebuie sa spui pentru mantuirea sufletului si iertarea pacatelor!

Ziua de 8 Mai este una cu o insemnatate uriasa in credinta crestina. Maine este praznuit Sfantul Arsenie cel Mare. In aceasta zi este indicat sa spunem o anumita rugaciune pentru a ajuta la mantuirea sufletului si iertarea pacatelor.

Author: C.I.P. luni 07 mai 2018 , 14:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfantul Arsenie cel Mare a fost diacon al bisericii celei mari din Roma. El este cel care a defaimat desartaciunile si a incercat sa caute intelepciunea duhovniceasca, intelepciune pe care Sfantul Apostol Iacov a laudat-o ca fiind curata, pasinca si blanda.

Ca sa iti fie bine si ca sa iti mantui sufletul si sa ti se ierte pacatele, e bine ca maine sa spui aceasta rugaciune.

"O, sfintite cap, ingere pamantesc, omule ceresc, agonisitorule al linistirii, iubitorule al tacerii, cuvioase si de Dumnezeu purtatorule parinte al nostru Arsenie! La tine cadem si ne rugam: roaga-te Domnului Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos sa ne daruiasca noua, pacatosilor si nevrednicilor robilor Sai, toate darurile Sale cele de bun folos spre mantuirea sufletului: credinta dreapta, nadejde buna, dragoste nefatarnica, buna cinstire nestramutata, filosofie urmatoare lui Dumnezeu si toata virtutea cea poruncita de catre Dansul in Sfanta Evanghelie, ca sa fim urmatori ai vietii tale bineplacute lui Dumnezeu si impreuna cu tine sa ne invrednicim a primi mantuirea vesnica si a mosteni imparatia cereasca. Asa, bineplacutule al lui Dumnezeu! Nu ne trece cu vederea, ci ajuta-ne noua cu cereasca ta mijlocire a savarsi cu buna credinta vietuirea vremelnica, a primi sfarsit bun, in pace si nerusinat si a ne invrednici de fericirea Raiu­lui, ca sa preaslavim iubirea de oameni si
indurarile lui Dumnezeu, Celui in Treime slavit si in­chinat, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, precum si sfanta ta mijlocire, in vecii vecilor. Amin."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si