6 martie 2020- Ce NU trebuie să faci astăzi

Este complet interzis astăzi să speli sau faci treburi casnice. De asemenea nu este bine să coși. Ziua de vineri este importantă pentru cei care țin post, persoanele care pot astăzi țin post negru.

6 martie 2020 – Calendarul Catolic

Astăzi, 6 martie în calendarul Catolic sunt pomeniți Sf. Coletta, fc.;

Fer. Roza din Viterbo, fc., iar în cel greco catolic este aceeași sărbătoare ca în calendarul ortodox.

Citeste si: Felicitări 8 Martie 2020. Felicitări Ziua Femeii 2020: La mulți ani!

6 martie 2020- Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea; Aflarea Sfintei Cruci

Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea au fost conducatori in armatele imparatului bizantin Teofil (829-842). Cand musulmanii au asediat orasul Amoreea (in Galicia, Asia Mica), au luat in sclavie pe cei 42 de comandati, impreuna cu alti crestini. Comandantii au fost inchisi in temnita timp de sapte ani, in vreme ce toti ceilalti crestini au fost fie vanduti ca sclavi, fie ucisi. In timpul celor sapte ani de temnita, comandantii au fost sfatuiti de musulmani sa imbratiseze credinta islamica.

Sărbătoare 6 martie 2020 calendar ortodox: sfinții 42 mucenici
Sărbătoare 6 martie 2020 calendar ortodox: sfinții 42 mucenici

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Cand acestia le-au grait comandantilor: „Mohamed este adevaratul proroc iar nu Hristos,” comandantii au raspuns: „Daca ati avea doi care se cearta pentru un camp, cum ca este al lui, unul avand multi martori care adeveresc aceasta, iar celalalt nici unul, ce ati zice, ca al cui este campul?” La acest raspuns sefii musulmani au zis: „Fara indoiala ca al celui cu multi martori.” Atunci comandantii au marturisit: „Drept ati raspuns.

Asa este si cu Hristos si cu Mohamed al vostru. Hristos are multi martori: Prorocii din vechime, Moise si Ioan Botezatorul, pe care si voi il recunoasteti si care a dat marturie pentru El. Mohamed insa nu are ca marturisitor decat pe el insusi.”

Citeste si: E sărbătoare mare vineri! Ce nu ai voie să faci de Sfinții 42 de Mucenici din Amoreea

In urma acestor marturisiri, musulmanii au grait: „Credinta noastra e mai buna decat cea crestina pentru ca vedeti si voi ca Dumnezeu ne-a dat noua izbanda asupra voastra, a crestinilor! Vedeti bine ca cele mai bogate pamanturi si imparatii din lume sunt ale noastre, si ca ele sunt si mai numeroase si mai intinse ca ale voastre!”. Fara momente de asteptare, comandantii au zis: „Daca asa ar fi, atunci idolatriile egipteana, babiloniana, elenistica, romana, si inchinarea la foc a persanilor ar fi adevaratele credinte, caci iata, odata toate aceste neamuri au fost stapanitoarele lumii! Este limpede pentru oricine ca victoria, bogatia si puterea voastra nu dovedesc si adevarul credintei voastre. Noi stim ca Dumnezeu uneori da biruinta crestinilor, iar alteori ingaduie sa fie subjugati ca sa-si vada mai bine pacatele si sa se curateasca de ele prin pocainta si credinta adevarata.”

Sărbătoare 6 martie 2020 calendar ortodox: sfinții 42 mucenici

Citeste si: Ce sărbătorim pe 6 martie. Ce precizează calendarul ortodox

Prizonierii au rezistat la toate ofertele si la amenintarile musulmanilor, si dupa multe chinuri, au fost ucisi pentru ca nu au lepadat credinta in Hristos.

Sărbătoare 6 martie. Zile de naștere importante pe 6 martie

1927: Gabriel García Márquez, scriitor columbian, laureat al Premiului Nobel (d. 2014)
1933: Margareta Pogonat, actriță română de teatru și film (d. 2014)
1937: Valentina Tereșkova, prima femeie cosmonaut
1942: Ladislau Babocsic, pictor român de etnie maghiară
1945: Paul Grigoriu, ziarist român, realizator de emisiuni radiofonice (d. 2015)
1946: David Gilmour, chitarist și vocalist al formației Pink Floyd
1947: Gheorghe Turda, interpret român de muzică populară
1952: Mircea Valer Pușcă, politician român
1953: Jan Kjærstad, autor norvegian
1958: George Natsis, compozitor român
1967: Mihai Tudose, politician român
1981: Teodor Dună, poet român

Sursa: stiritv.ro

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si