Sărbătoare, luni, 4 noiembrie - Ce sfinți cinstesc românii astăzi. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Luni, 4 noiembrie, este zi de sărbătoare pentru toți creștinii ortodocsi. Calendarul ortodox pomenește mai mulți sfinți în această zi.

Author: G.B. duminică 03 noiembrie 2019 , 15:02

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În calendarul ortodox sunt prăznuiți mai mulți sfinți în această zi și ca în orice alte zile, este bine să ne rugăm sincer și să dăm de pomană alimente oamenilor mai puțin norocoși.

Luni, 4 noiembrie- Ce sfinți sărbătoresc românii

Data de 4 noiembrie este zi de prăznuit Sfinții: Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare, Sfântul Sfinţit Mucenic Nicandru, episcopul Mirelor, şi Ermeu preotul, Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare. În fiecare an, sunt prăznuiți pe data de 4 noiembrie.

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare este cel mai important sfânt pomenit în calendar, pe 4 noiembrie. Acesta a trăit pe vremea ereziei iconoclaste și s-a născut pe pământul Bitiniei.

Citeste si: Veste URIAȘĂ de la Alexandru Cumpănașu: ”Da, vom avea un copil!”

Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Pe 4 noiembrie, când sunt pomeniți în calendar Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare, Sfântul Sfinţit Mucenic Nicandru, episcopul Mirelor, şi Ermeu preotul și Sfântul Cuvios Ioanichie cel Mare este bine să rostești rugăciunea care te scapă de toate datoriile.

„M-am născut din Lumina unde se naște lumina de la sine. Eu vin din abundența Universului. Din aceeași inimă ca Divinul. Mă îndrept spre abundență nelimitată. Deoarece Universul este sursa mea de lumină și abundență.

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Decid că tot ceea ce gândesc și toată energia pe care o eliberez va atrage abundență nelimitată în orice aspect al vieții mele. Decid că nu am nimic de întrebat, pentru că mă aflu în abundență. Pentru că eu vin din aceeași Lumină ca Universul. Voi ști cum să creez aceeași abundență pe care ne-a dat-o forța divină. Amin!”

Viața Sfântului Cuvios Ioanichie cel Mare

Preacuviosul Părinte Ioanichie s-a născut în părţile Bitiniei, în satul ce se numea Maricat; tatăl său se numea Miritrichie, iar maică să, Anastasia. Şi începând a veni în vârstă, păştea vitele, după porunca părinţilor săi. Apoi, deşi nu era dat la învăţătura cărţii, mai mult decât toţi cei ce învăţau, a înţeles ce este viaţa, căci căuta poruncile Domnului. Drept aceea, fiind povăţuit de Duhul Sfânt, era foarte îmbunătăţit, blând, smerit, răbdător şi foarte ascultător.

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Iar către rugăciune avea o astfel de osârdie, încât de multe ori lăsând turma să, toată ziua stătea la un loc deosebit şi se rugă cu sârguinţă către Dumnezeu. Iar când mergea la rugăciune, îşi însemna turma să cu semnul crucii şi rămânea turma nerisipită, nici de fiare răpită, nici de tâlhari furată, până când fericitul copil, întorcându-se seara, o mină la casa părinţilor. Cu astfel de lucru s-a îndeletnicit Sfântul până la vârsta matură.

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Părintele Ioanichie a trecut către Domnul, în ziua a patra a lunii noiembrie, având nouăzeci şi patru de ani de la naştere. Iar în a opta lună după mutarea lui, sfinţitul patriarh Metodie s-a mutat către Domnul, în a paisprezecea zi a lunii iunie; şi s-a împlinit proorocia Cuviosului Ioanichie, care a spus patriarhului că fără de zăbavă şi el va trece după dânsul din viaţa aceasta vremelnică la cea veşnică.

Citeste si: Mircea Lucescu ridică un complex cu 200 de apartamente pe malul unui lac din Bucureşti! Antrenorul care investeşte în imobiliare are o avere de 35 milioane de euro!

Pe când murea Cuviosul Părintele nostru Ioanichie, părinţii cei ce vieţuiau în muntele Olimpului au văzut un stâlp de foc înălţându-se spre cer, căruia îi mergeau înainte îngerii, deschizându-i uşile raiului şi ridicându-l spre fericirea cea de acolo. Din aceasta s-a cunoscut cum că Cuviosul Ioanichie, săvârşindu-şi alergarea nevoinţei sale, trecea la odihna cerească.

Luni, 4 noiembrie - Ce sfinți sărbătoresc românii. Vezi care este rugăciunea care te scapă de toate datoriile

Citeste si: Report de peste 2,76 milioane de euro, la LOTO 6/49

Dar nu numai în viaţă, ci şi după mutarea sa, cuviosul a făcut multe minuni. Căci mulţi neputincioşi, atingându-se de sfintele lui moaşte, au dobândit sănătate; mulţi s-au izbăvit de duhurile cele viclene, slăbănogii de pe paturi s-au sculat şi cei ce erau ţinuţi de orice fel de neputinţă, dacă s-ar fi atins numai de racla lui, îndată se făceau sănătoşi.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine este bărbatul cu care Andreea Bălan se afișează după despărțirea de Tiberiu... Cine este bărbatul cu care Andreea Bălan se afișează după despărțirea de Tiberiu Argint? Artista a făcut publice primele imagini
spotmedia.ro
Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție
spotmedia.ro
Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20! Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20!
b1.ro
Adela Popescu, dată dispărută. Vedeta a lipsit de la „Vorbește lumea” Adela Popescu, dată dispărută. Vedeta a lipsit de la „Vorbește lumea”
infoactual.ro
Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă... Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă complet
infoactual.ro
Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali... Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali din alte lumi
evz.ro
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și... Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
doctorulzilei.ro
CEO-ul Moderna: cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva variantei Omicron?... CEO-ul Moderna: cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva variantei Omicron? Declarația sa a stârnit schimbări masive pe bursă
romaniatv.net
Kamara, dezvăluiri fără perdea despre amanta lui Reghe: „Niciodată mai mult de o noapte” Kamara, dezvăluiri fără perdea despre amanta lui Reghe: „Niciodată mai mult de o noapte”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si